Prethodni članak
Sljedeći članak

Radobojske i Desinićke mažoretkinje na međunarodnom festivalu u Ohridu


U Ohridu, na obalama Ohridskog jezera u Sjevernoj Makedoniji svake se godine održava Međunarodni festival glazbe i folklora „Kostoski“. Na festivalu sudjeluju umjetnici iz cijelog svijeta, a od 26.-30.08. 2022. sudjelovali su i izvođači iz Hrvatskog Zagorja.

Tako su 28.08.2022. na navedenom festivalu nastupile Radobojske i Desinićke mažoretkinje, Puhački orkestar Radboa te Plesna družba Veronika Desinićka. Naši zagorski izvođači iz Radoboja i Desinića izveli su umjetnički program koji je oduševljavao mnogobrojnu publiku. Na putu do pozornice izvodio se je defile kroz grad koji je oduševio sve domaće stanovnike kao i mnogobrojne turiste. Uz nastupe, sudionici festivala tijekom svog slobodnog vremena imali su osiguran obilazak grada Ohrida i ostalih ljepota toga kraja, a posebice Ohridskog jezera.

Grad Ohrid dugi je niz godina s punim pravom centar i pravi biser makedonskog turizma, a Ohrid i Ohridsko jezero nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine kao spomenik kulture i prirode.

Cilj Međunarodnog festivala glazbe i folklora „Kostoski“ na kojem nastupaju brojne folklorne grupe, zborovi, orkestri i mažoretkinje je prikazati kulturu, glazbu i tradiciju različitih država, regija i lokaliteta diljem svijeta.

Radobojske mažoretkinje i Puhački orkestar Radboa, zajedno sa svojim dugogodišnjim prijateljicama iz Desinića ponosno su predstavili boje Radoboja i Desinića kao i cijele Hrvatske, a uz to otkrili ljepote Ohrida te stekli nova poznanstva i prijateljstva.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook