Prethodni članak
Sljedeći članak

''Radobojska ljetna događanja''

Pregled ljetnih događanja u Radoboju


Već šestu godinu zaredom održavaju se ''Radobojska ljetna događanja'', nezaobilazan niz ljetnih manifestacija, koje su, svake godine sve bogatije raznovrsnim aktivnostima. Puno zanimljivih događaja prati i ovu godinu, a ljetna događanja 2022. počela su Sportskim praznicima.

Sportski praznici 2022. besplatan su ljetni sportski program koji se nastavlja na 2021. godinu, a provodi se na 84 lokacije u Republici Hrvatskoj. Inicijativom Hrvatskog školskog sportskog saveza u suradnji sa Županijskim školskim sportskim savezom Krapinsko-zagorske županije, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, na području naše županije, provodi se u tri škole, od kojih je jedna OŠ Sida Košutić Radoboj. U dvorani OŠ Side Košutić Radoboj odvijalo se jutarnje vježbanje, zatim upoznavanje s osnovama dvoranskih sportova (košarka, odbojka, rukomet) te atletske i gimnastičke dvoranske discipline. Program je bio u potpunosti besplatan za sve učenike, a svaki je učenik dobio majicu te je pripremljen obrok i voda. Potvrđena je zainteresiranost djece za bavljenje sportom i tjelesnom aktivnošću. Pod vodstvom diplomiranih kineziologa: učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Osnovne škole Side Košutić Radoboj - Gordana Poslončeca i tajnika Županijskog školskog sportskog saveza Krapinsko-zagorske županije - Radovana Cesarca organizirano je dodatno kvalitetno sportsko vrijeme svim učenicima od 1. do 8. razreda i nakon završetka redovite nastave. Sportski praznici 2022. u Radoboju traju četiri tjedna od 23.06.2022. do 22.07.2022., svakim danom, od 8 do 11 sati.

Nekoliko dana nakon, 27.06.2022. započeo je NTC kamp RADOBOJ za darovitu djecu s područja Krapinsko-zagorske županije. Na kampu je prisustvovalo trideset i dvoje učenika četvrtih i petih razreda iz dvanaest različitih škola koji su na kratko svoj dom zamijenili  novoizgrađenim planinarskom domu u Radoboju. U radu kampa primjenjivao se NTC sustav učenja, autora dr. Ranka Rajovića, dugogodišnjeg člana Odbora svjetske MENSE za rad s darovitom djecom i suradnika UNICEF-a za rani razvoj djece. NTC program se uspješno primjenjuje u 18 država Europe, a jedna od njih je i Hrvatska, a  verificiralo ga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske 10. srpnja 2018. godine. Uz predavače i dr. Ranka Rajovića radili su brojni volonteri, a uz njih i asistenti koji se trenutno educiraju za buduće NTC predavače.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook