Prethodni članak
Sljedeći članak

Projekt Kreativno online za djecu i mlade i starije od 54 godine

Još nije kasno, uključite se u program i sudjelujete u besplatnim online radionicama!


Jednogodišnji projekt Kreativno online provodi KUD „Zagorec“ Radoboj u partnerstvu s Općinom Radoboj i Muzejom Radboa. Namijenjen je djeci i mladima do 25 godina i starijima od 54 godine s područja Radoboja i okolice čiji su interes likovna, dramska, glazbena, kiparska, filmska i razna druga kreativna i kulturna područja. Projekt se u cjelokupnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. uz potporu Ministarstva kulture i medija i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Realizacijom projekta će se unaprijediti i poboljšati socijalne uključenosti, umjetničke i kulturne aktivnosti u Općini Radoboj koje će se održavati putem online radionica prilagođenima trenutnim epidemiološkim uvjetima.
Online radionice traju u 22-satnom, odnosno 44-satnom programu putem vizualnih platformi. To su radionice iz raznovrsnih područja; kreativnog pisanja, kiparstva, likovne i glazbene umjetnosti, dramske, filmske i kazališne umjetnosti i mnoge druge zanimljive radionice poput književnih susreta s piscima, radionica komponiranja i slušanja klasične glazbe, a proizašli radovi objaviti će se u e-zbirkama radova na internetskoj stranici udruge koje će se izraditi u sklopu projekta Kreativno online!

Svrha je projekta potaknuti i pružiti mogućnost osobnog kreativnog razvoja, razviti edukativnu i kulturno-umjetničku komponentu i vještine naših mještana uz online povezivanje i druženje s drugim vršnjacima koji imaju slične interese kako bi i dalje unatoč trenutnoj epidemiološkoj situaciji razvijali socijalnu interakciju u svrhu sprječavanja socijalne isključenosti.

Tijekom izvođenja radionice, polaznici i voditelj svake od radionica su povezani online, preko video platformi. Vaš će biti zadatak uključiti se, slikati, istraživati kulturnu baštinu, ilustrirati, izrađivati lutke, kipariti, glumiti, razgovarati s književnicima, pisati pjesme i kratke priče, komponirati, pisati filmsku kritiku i analizirati glazbena djela. Moguće je uključivanje u više radionica.

Prijave i odabir željenih radionica odvijaju se putem web stranice www.kudzagorec.hr. Prijaviti se možete u bilo kojem trenutku. U izborniku stranice svi zainteresirani mladi do 25 godina odabiru u izborniku stranice Prijavnice za radionice sukladno svojoj dobi (https://kudzagorec.hr/prijavnica-za-djecu-i-mlade-do-25-godina/), stariji od 54 godine (https://kudzagorec.hr/prijavnica-za-djecu-i-mlade-do-25-godina/). Polaznici popunjavaju prijavnicu i odabiru željenu radionicu ili više radionica. Nakon obrade prijavnica, buduće polaznike radionica kontaktirati će putem maila voditeljica radionica i kreće se sa uključivanjem u radionice!
Putem online radionica omogućiti će vam se pristup mnogim kreativnim sadržajima uz zanimljive i zabavne sadržaje. Uključite se i budite kreativni online! Raspored aktivnosti očekuje Vas na web stranicama KUD-a „Zagorec“ Radoboj.

Još članaka iz "Radoboj"

Facebook