Prethodni članak
Sljedeći članak

Vodu iz javne vodoopskrbe dobit će naselja Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora

Započela izgradnja cjevovoda podsustava visoke zone "Žolekov breg"


Započela je izgradnja cjevovoda podsustava visoke zone „Žolekov breg“: tlačni cjevovod od c.s.“Košenine“ do vodospremnika „Žolekov breg“ ukupne dužine 9.882,75 m za opskrbu vodom potrošača u naseljima Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora.

Početak radova su u utorak, 29. rujna obišli gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Desinića Zvonko Škreblin te načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša zajedno s direktoricom VIOP-a Vesnom Zagvozdom.

 

Podsjećamo, temeljem mjere 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ VIOP d.o.o. sklopio je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ugovor o financiranju, čime je osigurano financiranje izgradnje glavnih opskrbnih cjevovoda podsustava „Žolekov breg“i tlačnog cjevovoda CS „Košenine“- VS „Žolekov breg“. Ukupni iznos prihvatljivog ulaganja iznosi 4.781.799,72 kn. Odobreni iznos potpore je 4.632.943,00 kuna, a intenzitet potpore se ostvaruje u visini od 100 posto, od čega dio od 15 posto iz proračuna RH, dok je preostali dio od 85 posto iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Nakon provedene javne nabave za izvođenje radova odabran je izvođač HIS d.o.o. iz Donje Višnjice, a završena je i jednostavna nabava za stručni nadzor koji će provoditi Solum inženjering d.o.o., Zagreb. Obavljena je II. faza kontrole te je 13. kolovoza 2020. dobivena Odluka o dodjeli sredstava.

 

Opći ciljevi ovog projekta jesu gradnja i unapređenje sustava javne vodoopskrbe, poticanje ruralnog razvoja, uređenost, dostupnost i održivost komunalne infrastrukture, odgovorno planiranje i upravljanje prostorom, dok je neposredan cilj projekta osigurati opskrbu vodom iz sustava javne vodoopskrbe područja tromeđe grada Pregrada, općine Desinić i općine Hum na Sutli koje čine potrošači visokih zona naselja Vinagora-Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora, koji se trenutno vodom opskrbljuju putem lokalnih vodovoda ili kopanih bunara.

 

Realizacijom projekta izgradnje vodoopskrbnog podsustava visoke zone „Žolekov Breg“ bilo bi riješeno osiguranje javne vodoopskrbe na području naselja Vinagora-Mala Gora, Druškovec Gora, Brezno Gora i Desinić Gora.

 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Večeras od 22:00 do 01:00 sati u tunelu Učka vozit će se uz posebnu regulaciju prometa, zbog radova. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvor...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program