Prethodni članak
Sljedeći članak

[PREGRADA] Dodijeljena financijska pomoć kućanstvima koja su izgubila krovište u prirodnoj nepogodi


U prirodnoj nepogodi koja je u srpnju 2019. godine zahvatila Pregradu, četiri kućanstva s područja Pregrade izgubila su krovište. Kako bi im se pružila pomoć u sanaciji, Grad Pregrada dodijelio im je financijsku pomoć u iznosu od 10 tisuća kuna po kućanstvu.

Preostale prijave unesene se u Registar šteta te je u Krapinsko-zagorsku županiju poslano priopćenje o prvim procjenama štete u poljoprivredi, graditeljstvu, prometu i opremi. Do kraja mjeseca utvrdit će se konačna procjena koja će se proslijediti Županijskom povjerenstvu, a koje će potom konačne procjene dostaviti Državnom povjerenstvu i nadležnim ministarstvima koja obavljaju potvrdu konačne procjene štete, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (Narodne novine broj 16/19).

Nakon potvrde konačne procjene štete nadležna ministarstva sastavit će izvješće s prikazom svih potvrđenih šteta iz svoje nadležnosti te izraditi prijedlog o načinu dodjele pomoći za djelomičnu sanaciju šteta nastalih od prirodnih nepogoda koje dostavljaju Državnom povjerenstvu. Državno povjerenstvo potom pristupa provjeri i obradi podataka o konačnim procjenama šteta na temelju podataka iz Registra šteta i ostale dokumentacije te utvrđuje iznos pomoći za pojedinu vrstu štete i oštećenike. Nakon toga podnosi prijedlog Vladi RH za dodjelu pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda, a potom Vlada donosi Odluku o dodjeli pomoći.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC1 između Pojatnog i Kupljenova. Obilazak je županijskom cestom ŽC2195 Luka-Kupljenovo-Pojatno i obrnuto. Za sve skupine vozila otvoreni su: -autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče; -au...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program