Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Malenica u radnom posjetu Pregradi, razmatra se uspostavljanje stalnog suda u tom gradu


Na poziv gradonačelnika Marka Vešligaja, Pregradu je danas posjetio ministar pravosuđa i uprave dr. sc. Ivan Malenica s državnim tajnikom mr. sc. Josipom Salapićem, glavnom tajnicom ministarstva Olgom Plazibat Novosel i tajnikom kabineta Ivanom Dodigom, s ciljem razmatranja uspostavljanja Stalne službe Općinskog suda u Zlataru u Pregradi.

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Marko Vešligaj održao je sastanak s ministrom i suradnicima, a potom su zajedno obišli prostorije u Ulici Stjepana Radića gdje bi se smjestila Stalna služba.

Naime, tradicija postojanja sudskog tijela u Pregradu seže u 1880. godinu, a kako bi tu tradiciju očuvao, Grad Pregrada osigurao je adekvatan smještaj tadašnjem Općinskom sudu u Pregradi u zgradi u Ulici Stjepana Radića. Navedena zgrada u vlasništvu je Grada Pregrade, a u njoj je danas smješten Posebni zemljišno – knjižni odjel Općinskog suda u Zlataru te se koristi i za održavanje sudbenih dana Općinskog suda u Zlatar.

Važno je napomenuti kako je Grad Pregrada zgradu energetski obnovio u razdoblju od 2019. do 2020. godine po programu „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, uz sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj te podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ovom obnovom osigurane su financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti te bolji uvjeti rada u prostoru.

-S obzirom na značaj koji grad Pregrada ima za ovaj dio Krapinsko-zagorske županije, mišljenja smo kako bi se u novouređene prostorije svakako mogla smjestiti Stalna služba Općinskog suda u Zlataru. Zahvaljujem ministru što se odazvao na naš poziv te se nadam pozitivnom ishodu - istaknuo je gradonačelnik Vešligaj prilikom posjeta ministra.

Podršku gradonačelniku u nastojanjima vraćanja Stalne službe Općinskog suda u Zlataru u Pregradu pružio je i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar te predsjednik Općinskog suda u Zlataru Vinko Vladić koji su također prisustvovali sastanku, a uz njih nazočan je bio i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Pregrade Krunoslav Golub.

 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook