Prethodni članak
Sljedeći članak

Lekcija Pregračanki prvakinjama lige!

U posljednjem kolu II. HNLŽ skupina „A“ Pregrada gostovala u Gorici


U posljednjem kolu, 14., II. HNLŽ skupina „A“ ŽNK Pregrada gostovala je kod Gorice, prvakinja koje su to osigurale prije nekoliko kola jer u dosadašnjem tijeku prvenstva imale su sve pobjede uz 71 postignut i samo tri primljena gola, i nanijela prvaku prvi poraz u prvenstvu slaveći rezultatom 3:1.

Pregračanke su uspjele ono što nisu ostale ekipe, uključujući i njih, postići tri pogotka tijekom utakmice onoliko  koliko su igračice Gorice primile u prethodnih 13 prvenstvenih kola.

Sam susret nije obećavao da će domaćini pretrpjeti prvi poraz i izgubiti prve bodove. Tako je i krenulo. Gorica aktivnija, sigurnije i opasnija te je sve rezultiralo i pogotkom kojeg je u 21 minuti postigla Cicijelj. Rezultatom iz 21. minute otišlo se i  na  odmor.

Ne znamo što se dogodilo u vrijeme odmora između dva poluvremena u svlačionici Pregrade ali na teren u drugom poluvremenu izašlo je bitno drugačija ekipa – onakva kakva ona svojim potencijalom može i mora biti !

Dominacija, agresija, „vrckavosti“, puno vica u igri te izuzetno opasne pred vratima domaćina i, svakako, moralo je sve to rezultirati i golovima.

Prva je u 50. minuti mrežu pogodila najbolji strijelac Pregrade Andreja Šćukanec – Hopinski i donijela egal u utakmicu. Ovaj pogodak dao je još više vjetra u leđa gostujućim nogometašicama te Jalšavečki u 67. minuti donosi vodstvo Pregradi da bi točku na i stavila Lana Stanković postigavši u 78. minuti treći pogoda postavivši i konačni rezultat: Gorica 1. Pregrada 3.

Zaista lijepa lekcija prvakinjama lige što govori da ŽNK Pregrada ima potencijala i za više što vjerujem da će i pokazati u slijedećoj sezoni.

Igračice Pregrade prvenstvo su završile na trećem mjestu, uz malo sreće i koncentracije možda je bilo i prilike da budu viceprvakinje, a Andreja Šćukanec – Hopinski sa 20 postignutih golova dijeli prvo mjesto najboljeg strijelca liga sa Marijom Herceg, igračicom Gorice dok se Lana Stanković sa 10 postignutih golova nalazi na sedmom mjestu.

HNK Gorica – ŽNK Pregrada 1:3 ( 1:0 )

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja: 50. Sudac: Ivan Marinčević ( Velika Gorica ). Pomoćni suci: Danijel Antolović ( Velika Gorica ), Ivan Mirenić ( Velika Gorica ).

Strijelci: 1:0 Cicijelj 21'; 1:1 Šćukanec – Hopinski 50'; 1:2 Jalšavečki 67'; 1:3 Stanković 78'.

GORICA: Ban ( 46. Došen ), Valila, Klarić, Cicijelj ( 45. Franulić; 73. Pešić ), Hansen, Legin, Tokić, Kalašić ( 46. Sučić ), Štokan, Dizdar, Grubešić ( 83. Cvetković ). Trener: Marko Biljan.

PREGRADA: Knez, Jalšavečki, Peček, Brgles ( 73. Jambrek ), Marec ( 82. Car ), Vešligaj ( 79. Preglej ), Gorupec, Šćukanec – Hopinski, Stanković, Kolar, Sinković. Trener: Rudolf Hustić.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook