Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradu Pregradi 5,47 milijuna kuna za izgradnju područnog objekta Dječjeg vrtića "Naša radost" PregradaGradu Pregradi odobrena su sredstva u visini od 5.471.999,99 kn kuna za projekt izgradnje područnog objekta Dječjeg vrtića "Naša radost" Pregrada. Grad Pregrada prijavio je projekt izgradnje Područnog objekta DV „Naša radost“ Pregrada na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“. Riječ o javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja za koji su sredstva osigurana kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. - 2026.

Naime, kako bi proširio kapacitete matičnog vrtića, Grad Pregrada u partnerstvu s Općinom Kraljevec na Sutli krenuo je u projekt izgradnje područnog dječjeg vrtića s ciljem omogućavanja upisa većeg broja djece u novom, opremljenom, kvalitetnom prostoru. Planirana je izgradnja četiri jedinice u redovnom programu, od toga dvije jasličke skupine te dvije mješovite vrtićke skupine. Time će se smanjiti liste čekanja, povećati kvaliteta života djece i roditelja i omogućiti kvalitetan predškolski odgoj djeci.

Izgradnja područnog dječjeg vrtića s kuhinjom planirana je na lokaciji sajmišta kraj reciklažnog dvorišta, koja je u vlasništvu Grada Pregrade. Čestica se nalazi unutar građevinskog područja naselja javne i društvene namjene D4 - predškolska, što je definirano II. Izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Pregrade donesenima na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Pregrade održanoj 9. prosinca 2021.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 11.761.500,00 kn.

Projektni prijedlog uspješno je prošao prvu fazu procjene projektnih prijedloga te se uskoro očekuje i donošenje Odluke o financiranju i potpis Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook