Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Pregrada donio odluku o kratkoročnom zaduživanju u slučaju nužne potrebe

Kratkoročno zaduživanje u 2020. godini, odnosno odobravanja prekoračenja po žiro-računu, doneseno je kako bi se poboljšala likvidnost Grada tijekom razdoblja u kojem postoji nesrazmjer dospjelih obveza i uplaćenih prihoda, a koji su rezultat posebnih okolnosti uzrokovanim epidemijom virusa COVID-19


Gradsko vijeće Grada Pregrade održalo je u četvrtak, 9. travnja sjednicu elektronskim putem, poštujući odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani okupljanja više od pet osoba te u skladu s uputom za postupanje Ministarstva uprave vezanom uz sjednice predstavničkih tijela. Odazvalo se 13 od 15 vijećnika i vijećnica, koji su o odlukama na dnevnom redu glasali e-mailom.

Vijećnice i vijećnici tako su usvojili izvješće o radu i izvršenje proračuna za 2019. godinu Zagorske javne vatrogasne postrojbe, izvješće o radu davatelja javne usluge prikupljanja komunalnog otpada na području Grada Pregrade za 2019.godinu, kao i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada te troškovima uklanjanja odbačenog otpada i provedbi mjera na području Grada Pregrade za 2019. godinu. Donesen je Godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje Grada Pregrade za 2020.g., s ciljem postizanja učinkovitije i efikasnije razine zaštite od požara, ali i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za financiranje predškolskog odgoja.

Naime, uslijed nastupanja posebnih okolnosti proglašenja epidemije virusom COVID-19 Dječji vrtić Naša radost Pregrada prestao je s radom 16. ožujkom te ga djeca ne mogu pohađati. S ciljem prevladavanja poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom roditelji su oslobođeni plaćanja učešća za redoviti program Dječji vrtić Naša radost Pregrada dok traju posebne okolnosti. Također, donesena je i Odluka o kratkoročnom zaduživanju Grada Pregrade u 2020. godini u slučaju nužne potrebe, odnosno odobravanja prekoračenja po žiro-računu, kako bi se poboljšala likvidnost Grada tijekom razdoblja u kojem postoji nesrazmjer dospjelih obveza i uplaćenih prihoda, a koji su rezultat posebnih okolnosti uzrokovanim epidemijom virusa COVID-19. Radi likvidnosti i plaćanja obveza po dospijeću na taj način mogu se premostiti negativne razlike koje su posljedica različite dinamike ispunjavanja obveza i prikupljanja te uplate prihoda u gradski proračun, pojasnili su iz Grada.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook

Prometna nesreća na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora LUŽANI i čvora NOVA GRADIŠKA u smjeru Bregane, vozi se po dvije prometne trake. Molimo korisnike za strpljenje. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program