Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Najmlađi pokazali koliko su vješti u berbi grojzdja, one malo starije oduševile vinske napitnice

Nastavljena je manifestacija Branje grojzdja u Pregradi


Nastavljena je jučer manifestacija Branje grojzdja u Pregradi. U prijepodnevnim su satima održane dječje igre i biciklijada te već tradicionalne pregradske dječje berbarije.

Najmlađi su pokazali kako se snalaze u berbi grožđa, ali i koliko su vješti u raznim igrama te vožnji biciklom.

Program je nastavljen u večernjim satima, kada je na trgu održan Festival 'Vinske popevke i napitnice', a nakon toga i program in memoriam Višnja Korbar. Mogle su se čuti neke nove, ali i stare popevke u novijim aranžmanima, a koje govore o vinu, dok je u in memoriamu Pregračanki Višnji Korbar, osim domaćeg KUD – a i solista, pjevala i Zdenka Kovačićek.

Posjetitelji su osim toga mogli uživati u večeri zagorske glazbe uz Podvinčane i Sinove Zagorja, ali i kušati gljivarski kotlić te razne domaće proizvode na tradicijskom sajmu.

Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj zadovoljan je ovogodišnjim izdanjem manifestacije, kao i posjećenošću. – Manifestacija s pedesetak različitih kulturnih, zabavnih, sportskih i drugih događanja ima jednu jako dobru posjećenost, a vjerujem da će se ta brojka podići i u zadnja dva dana koja slijede – rekao je Vešligaj te pozvao sve da dođu u Pregradu, a ujedno je zahvalio svima, od udruga, ustanova, turističke zajednice i sponzora, koji su pomogli i sudjeluju u organizaciji, kako bi se tradicija ove manifestacije održala.

Manifestacija se nastavlja i danas, raznim sportskim događanjima u prijepodnevnim satima, a potom se od 17 sati na trgu održavaju Vinarske berbarije, a nastupit će Puhački orkestar 'Pačetanci'. Bit će tu i kulinarsko druženje, a potom večer zabavne glazbe, kada će koncert od 22 sata održati Zlatko Pejaković. Prije njega nastupit će bend Daddy cool.

Organizatori su pripremili i atraktivan program za nedjelju. U 9 sati kreće planinarski pohod, a u 11 sati tradicionalna povorka beračica i berača, nakon čega će nastupiti šarmeri.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook