Prethodni članak
Sljedeći članak

Dodijeljena sredstva pregradskim udrugama

Osim što čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, one svojim programima i projektima obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Grada Pregrade, rekao je gradonačelnik Vešligaj


U Gradskoj vijećnici u Pregradi u utorak, 24. svibnja 2022. potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama.Temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz Proračuna Grada Pregrade u 2022. godini te Odluke o dodjeli financijskih sredstava, dodijeljeno je ukupno 171 tisuća kuna za projekte i programe 13 udruga.

Gradonačelnik Marko Vešligaj pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su im aktivnosti u 2022. godini odobrena financijska sredstva. „Možemo se zaista pohvaliti velikim brojem udruga koje se bave različitim područjima. Osim što čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu, one svojim programima i projektima obogaćuju društveni život naših građana i istinski su promotor Grada Pregrade“, istaknuo je gradonačelnik Vešligaj prilikom potpisivanja ugovora.

Sredstva za financiranje svojih projekata ostvarili su: Kulturno umjetničko društvo Pregrada, Udruga promicatelja klapske i zavičajne glazbe „Kmeti“, Kuburaško društvo Stara kubura, Športsko kuburaška udruga Cigrovec, Kuburaško društvo Sloga Stipernica, Stanica planinarskih vodiča Zagorje, GDCK Pregrada, Udruga umirovljenika Pregrada, Lovačko društvo Kuna Pregrada, Udruga pčelara „Medeni“ Pregrada, Udruga vinara i vinogradara „Dobra kaplica“, Udruga hrvatskih branitelja Pregrada i Društvo Naša djeca Pregrada.

Istoga dana potpisani su i ugovori između Sportske zajednice Grada Pregrade i udruga u sportu temeljem provedenog Javnog natječaja za financiranje projekata/programa udruga u sportu na području Grada Pregrade u 2022. godini.
Odobrena su financijska sredstva u iznosu od 297.900,00 kn za programe i projekte šest udruga u sportu: NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniskom klubu, HPD-u Kunagora, ŠRD Gorica i Šahovskom klubu.
Nakon sklapanja ugovora, gradonačelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2022. godini.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook