Prethodni članak
Sljedeći članak

Danu grada Pregrade prethode kulturna, sportska i zabavna događanja.

Pogledajte koja su događanja uz obilježavanje Dana grada Pregrade


Pregrada svoj dan svečano obilježava na Bijelu nedjelju, no samom Danu grada prethode kulturna, sportska i zabavna događanja.

Pregradski muzej je domaćin partnerima iz Italije, Norveške, Latvije i Finske u sklopu projekta Digimentor financiranog iz Erasmus plus programa. Uz predavanja i radionice gosti imaju priliku upoznati se i kulturnim sadržajima u Pregradi i okolici pa su tako posjetili stalni muzejski postav i Gradsku knjižnicu, Kunagoru te utvrdu Kostelgrada.

Jučer je koncert povodom velikog jubileja, 40. obljetnice rada, održalo Kulturno umjetničko društvo Pregrada. 

Subota je dan za volontiranje, sport i zabavu. Ujutro je planiranja akcija čišćenja Kosteljine. Mjesto okupljanja je Trg Gospe Kunagorske u 9 sati, a za sve sudionike osigurane su vreće, rukavice i majice te naravno osvježenje.

Od 18 sati DVD Stipernica obilježava svoju 70. obljetnicu, a na teniskim terenima u Pregradi obilježava se povratak tenisa u Pregradu uz rock koncert Old Hot Banda. Prije koncerta predviđen je prigodan program od 19 sati, a sam koncert počinje od 20 sati.

Također, povodom Dana grada i Noći knjige prigodnim osvjetljenjem bit će osvijetljeno pročelje zgrade Gradske knjižnice.

 

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook