Prethodni članak
Sljedeći članak

Štrajka se u većini osnovnih i svim srednjim školama u KZŽ


Danas se ponovno štrajka u školama u Krapinsko-zagorskoj županiji. Podsjetimo, sindikati su nakon ne postignutog dogovora s Vladom i za danas najavili cirkularni štrajk.  Štrajka se u Krapinsko-zagorskoj, a štrajkaju i škole u Varaždinskoj županiji, Istarskoj županiji, Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Krapinsko-zagorskoj županiji štrajk je u svim srednjim školama, rekao nam je povjerenik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjih školama Roman Balen. To su SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Krapina, SŠ Oroslavje, SŠ Pregrada, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok, Škola za umjetnost, grafiku, dizajn i odjeću Zabok, Srednja škola Zabok, Srednja škola Zlatar. - U štrajku je visok postotak djelatnika, a u nekim školama se sporadično održava nastava. U medicnskim učilištima odnosno Srednjoj Školi Bedekovčina i Srednjoj Školi Pregrada, učenici medicinskih usmjeravanja održavaju vježbe u bolnicama. Čekamo konferenciju za medije u 12 sati kada će se znati više informacija o štrajku. Podsjećam da je danas u Zagrebu na Markovom trgu okupljanje prosvjetnih djelatnika - rekao je Balen.

Dinko Prpić, povjerenik Sindikata hrvatskih učitelja Krapinsko – zagorske županije rekao nam je da se u svih 27 škola u kojima djeluje njegov sindikat štrajka. I on nam je rekao da se čeka konferencija za medije zakazana u 12 sati.

Od osnovnih škola, štrajka se u gotovo svima. To su OŠ Bedekovčina, OŠ Belec, , OŠ Budinščina, OŠ Đure Prejca Desinić, OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli, OŠ Augusta Cesarca Krapina, OŠ Josipa Broza Kumrovec, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor, OŠ Mače, OŠ Marija Bistrica, OŠ Oroslavje, OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, OŠ Janka Leskovara Pregrada, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice, OŠ Ante Kovačića Zlatar, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Lijepa Naša Tuhelj, OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, OŠ Donja Stubica, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli, OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Konjščina, OŠ 'Vladimir Nazor' Budinščina.

U OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički se štrajka, ali se i odvija terenska nastava za učenike 5. i 6. razreda. OŠ 'Ljudevit Gaj' u Krapini štrajka, a u PŠ Lepajci se nastava normalno odvija. U OŠ Krapinske Toplice štrajka se u matičnoj školi dok se u PŠ Gregurovec odvija nastava za učenike 2. i 4. razred.

U OŠ 'Ljudevit Gaj' Mihovljan se djelomično štrajka, dok je u OŠ Side Košutić Radoboj većina djelatnika je u štrajku, dok se u 1. a razredu nastava odvija prem posebnom rasporedu. OŠ Đurmanec djelomično štrajka. Kako stoji na stranicama škole, U područnim školama Hromec i Putkovec nije moguće organizirati nastavu, u područnoj školi Macelj nastava će biti organizirana za učenike prvog i drugog razreda. U matičnoj školi nastava neće biti organizirana za učenike prvog i trećeg razreda. Za učenike od petog do osmog razreda nastava će biti organizirana prema rasporedu u prilogu. 

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook