Prethodni članak
Sljedeći članak

[POZITIVAN TREND] Ove jeseni u školske će klupe sjesti 74 prvašića više nego lani

Od 33 osnovne škole u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše će učenika prvih razreda pohađati osnovne škole u Krapini, ukupno 122 prvašića, i to 79 u OŠ Ljudevit Gaj Krapina te 43 u OŠ Augusta Cesarca, što je za 11 više nego prošle godine, kada se u dvije krapinske škole upisalo 111 đaka prvaka


Ove će jeseni u školske klupe zagorskih osnovnih škola po prvi puta sjesti 1157 učenika prvih razreda osnovnih škola. To je 74 prvašića više nego prošle školske godine, kada je upisano 1083 đaka prvaka. S obzirom da je lani bio drugačiji trend, odnosno upisano je 159 prvašića manje nego školske godine 2017./18., pozitivan ovogodišnji trend veseli.

Najviše Krapina i Zabok

Od 33 osnovne škole u Krapinsko – zagorskoj županiji najviše će učenika prvih razreda pohađati osnovne škole u Krapini, ukupno 122 prvašića, i to 79 u OŠ Ljudevit Gaj Krapina te 43 u OŠ Augusta Cesarca, što je za 11 više nego prošle godine, kada se u dvije krapinske škole upisalo 111 đaka prvaka. Slijedi Zabok, gdje je također povećanje u odnosu na prošlu godinu. S rujnom će u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog krenuti 93 prvašića, dok ih je lani bilo 91. Treća po redu je Pregrada, gdje je upisano 65 učenika prvih razreda. U matičnoj školi, OŠ Janka Leskovara, upisano je 45 prvašića, a u područnim školama Sopot, Stipernica, Benkovo i Kostel još 14. Prošle je godine na pregradskom području bilo upisano 47 prvašića, pa je to povećanje za 18 učenika.

Niti jedan đak prvak

U područnim školama, razumljivo, najmanje je učenika, a u nekima se dogodi da pokoju godinu niti nema mališana za upis u prvi razred. U školskoj godini 2019./20., niti jednog prvašića nema u područnim školama u Dubovcu i Dobrim Zdencima (OŠ M. Gupca Gornja Stubica), Gorjakovu (OŠ J. Leskovara Pregrada), Taborskom (OŠ V. Kovačića Hum na Sutli), Gregurovcu (OŠ Lj. Gaj Mihovljan) te Petruševcu (OŠ Belec).

Do 3 prvašića

Po jedan đak prvak sjest će u školske klupe u područnim školama u Kozjaku (OŠ Sveti Križ Začretje) i Jertovcu (OŠ Konjščina). Po dvoje učenika prvih razreda upisat će područne škole u Svetom Mateju (OŠ M. Gupca Gornja Stubica), Globočecu (OŠ Marija Bistrica), Maloj Erpenji (OŠ Krapinske Toplice), Sekirišću (OŠ Sveti križ Začretje), Velikoj Horvatskoj i Vinagori (OŠ Đure Prejca Desinić), Breznom (OŠ V. Kovačića Hum na Sutli), Radakovom (OŠ Pavla Štoosa Kraljevec na Sutli) i Donjoj Batini (OŠ Ante Kovačića Zlatar). Po tri učenika prvih razreda imat će područne škole u Gregurovcu (OŠ Krapinske toplice), Strmcu (OŠ Veliko Trgovišće), Benkovu (OŠ J. Leskovara Pregrada) i Petrovoj Gori (OŠ F. H. Kiša Lobor).

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook