Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKO JE U ZAGORSKIM ŠKOLAMA? Pokušali smo doznati tko je u štrajku, a tko ne!

Čini se kako je sustav Carnet ponovno pao pa se mrežne stranice nekih škola ne mogu otvoriti


Budući da je bilo najavljeno kako će roditelji na web stranicama pojedinih škola moći dobiti informacije o štrajku, odlučili smo provjeriti na mrežnim stranicama svih osnovnih i srednjih škola održava li se nastava. Prilikom pretraživanja primijetili smo da je na gotovo polovicu web stranica pristup onemogućen. Još jučer su brojni roditelji isticali kako je sustav Carnet ponovno pao pa se web stranicama ne može pristupiti. Za vrijeme našeg pretraživanja (oko 9 sati ujutro) nisu se otvarale stranice OŠ Veliko Trgovišće, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ Lobor, OŠ August Cesarec Krapina, OŠ Đurmanec, OŠ Jesenje, OŠ Viktor Kovačić Hum na Sutli, OŠ Đuro Prejac Desinić, OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko, OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, OŠ Lijepa naša Tuhelj i OŠ Pavao Štoos Kraljevec na Sutli.


Obavijest da nastave nema imaju OŠ Ksavera Šandora Glajskog Zabok, OŠ Bedekovčina, OŠ Zlatar, OŠ Vladimir Nazor Budinšćina, OŠ Mače, OŠ Pregrada, OŠ Donja Stubica, OŠ Marija Bistrica, OŠ Gornja Stubica i OŠ Konjščina. Jedino na mrežnim stranicama OŠ Krapinske Toplice piše kako se nastava odvija normalno po rasporedu.


Neke osnovne škole nisu objavile obavijesti o tome ima li nastave ili ne. To su OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Mihovljan, OŠ Ljudevit Gaj Krapina, OŠ Radoboj, OŠ Josip Broz Kumrovec, OŠ Oroslavje, OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice pa za te škole ne možemo tvrditi održava li se nastava ili ne.


Provjerili smo i kakvo je stanje u srednjim školama. SŠ Zabok je na svojoj web stranici obavijestila da kako zbog štrajka većine nastavnika, popodnevna smjena se neće održati. ŠUDIGO Zabok obavijestio je na svojoj web stranici da će se nakon izjašnjavanja djelatnika o štrajku u 7.10, organizirati nastavni proces te osigurati primjereni oblici odgojno-obrazovnog rada u školi. - Odluku o dolasku učenika u školi prepuštamo roditeljima i učenicima - obavijestili su iz ŠUDIGO-a. Na stranici Gimnaziji Antuna Gustava Matoša iz Zaboka nema obavijesti o štrajku.


Obavijest o štrajku nismo niti pronašli na web stranici SŠ Bedekovčina. Iz SŠ Oroslavje su obavijestili kako će većina nastavnika biti u štrajku, da se nastava neće moći organizirati, a da za sve one učenike koji dođu u školu, organizirati će se neki dr. oblik odgojno-obazovnog rada ukoliko bude moguće.

Na web stranici SŠ Konjščina ne stoji obavijest i informacije vezane za štrajk. Iz SŠ Krapina obavijestili kako će nastavu organizirati u skladu s mogućnostima i da zahvaljuju na zbog mogućih odstupanja od dnevnog rasporeda sati. Srednja škola Pregrada obavijestila je svojoj web stranici kako se nastava neće moći održati.

Još članaka iz "Petrovsko"

Facebook