Prethodni članak
Sljedeći članak

Golubovec pobjedom prekinuo niz od četiri poraza

4. NL – središte skupina A: 23. kolo: Golubovec – Polet (SK) 2:0


U 23. kolu 4. NL središte – skupina A Golubovec je dočekao Polet iz Svete Klare. Golubovec nikako da pronađe formu i pred ovu utakmicu nanizao je četiri uzastopna poraza, tako da je pobjeda na neki način već postala imperativ.

Golubovec na odmor sa ''samo'' 1:0

Već na samom početku, u 2. minuti Golubovec je zaprijetio. Nakon duže akcije Dubravko Vujica je ubacio s lijeve strane a Kristijan Kresonja bio malo kratak. No niti 30 sekundi kasnije Kresonja se izborio za loptu na desnoj strani kaznenog prostora i sa 12 metara pogodio stativu. U 3. pak minuti Robert Kuharić s gotovo istog mjesta puca u blok, a i u 4. minuti domaćini pritišću, ali gosti nekako otklanjaju opasnost. U 14. minuti Vujica je ubacio s lijeve strane na Kresonju, prije kojega je kapetan gostiju Filip Vojnović promašio loptu, no Kresonju je to iznenadilo pa mu je lopta pobjegla.

Bolju igru Golubovec je u 19. minuti pretvorio u vodstvo. R. Kuharić se sjajno probio po desnoj strani, oslobodio se čuvara, dao povratnu na nekih 15 metara za Matiju Bobeka, koji iz prve produžava na drugi dio kaznenog prostora do Vujice, koji također iz prve puca i pogađa desni kut golmana Darija Frasa za 1:0. Nije stao nakon gola Golubovec. U 23. minuti M. Bobek osvaja jednu loptu na desnoj strani i daje za Kresonju, koji sa nekih 10 metara gađa u blok. U 28. minuti Kresonja u polukontri izvrsno podvaljuje jednu loptu za Darija Bobeka, koji produžava na drugu stativu za Vujicu, a ispred njega u zadnji čas na 3 metra od gola Marin Križić izbija u korner. U 31. minuti Vujica ubacuje s desne strane, nakon povratne D. Bobek sa 10 metara puca u blok, a opasno je bilo i u 32. minuti kada su u kaznenom prostoru bili Kuharić i Kresonja, ali gosti su nekako zaustavili jako raspoložen iskusni dvojac domaćina. Prvi iole opasan napad gostiju zbio se tek u 36. minuti kada je Ante Lozo stigao jednu loptu na lijevoj strani i ubacio, a Tomislav Gotovac je glavom da 8 metara pucao pored gola. Već u 37. minuti puno opasnije je bilo na drugoj strani, kada je D. Bobek sa 15 metara pogodio stativu. U 39. minuti Vujica je sjajno potegnuo sa 35 metara, a Fras je krajnjim naporom izbio u korner. Prvi udarac u okvir gola gosti su imali u 45. minuti kada je sa 20 metara potegnuo Hrvoje Dajak, no Filip Škvorc je odbio u korner, nakon čega je prvih 45 minuta završilo. Domaćini odlaze sa 1:0 na odmor no koliko su izgledali bolje na terenu, možda bi s tim rezultatom zadovoljniji mogli biti gosti.

Vujica potvrdio pobjedu

Već u 46. minuti gosti su opasno zaprijetili. Nakon ubacivanja s lijeve strane, Gotovac puca sa 5-6 metara, ali Škvorc odlično nogom brani. Domaćini su prvi udarac u nastavku imali u 52. minuti, kada se Kresonja spustio po sredini i pucao sa 25 metara, ali Fras je mirno uhvatio loptu. U 58. minuti Vujica je nabacio iz kornera, a na loptu je na nekih 10 metara naletio M. Bobek i pucao malo preko gola. No, gosti su u nastavku bitno opasniji nego u prvih 45 minuta. Tako je u 59. minuti Dajak bio u prilici, nakon što je krenuo na jednu loptu poslanu po zemlji, no Škvorc je bio brži i otklonio opasnost. Samo minutu kasnije Luka Tetlo je pucao sa 25 metara pored gola. No, u 62. minuti M. Bobek je izmaknuo obrani gostiju, izbio sam pred Frasa, gura lotu kraj njega, a ovaj ga ruši. U 63. minuti siguran sa bijele točke je Vujica za 2:0.

Ono što konstantno izaziva probleme Golubovcu su ozljede. I u ovoj utakmici nije bilo Martina Bobeka, I. Riseka, Mutaka…a na odmoru je morao izaći T. Leško. No, ušao je Silvio Kostanjevec, također nedovoljno oporavljen, što je i bio mali rizik, koji je trener Škudar morao preuzeti. Vrlo brzo iz igre je izašao i N. Bobek, pa je Golubovec sve više razmišljao kako da sa što manje opasnosti sačuva vodstvo. Gosti su pak željeli povratak u utakmicu. U 77. minuti Gotovac je dobro smirio jednu loptu na 25 metara i dao za Dajaka, koji se nalazio u kaznenom prostoru na desnoj strani, ali sa dosta teškim kutom, pa je Škvorc izašao pred njega i nogom obranio udarac. U 78. minuti nakon povratne iz kornera ubacio je Vojnović, a glavom pored gola pucao Marko Pavlović. Na drugoj strani u 80. minuti Kresonja je povukao kontru, ali je predugo čekao na dodavanje, a slično je ponovio i u 81. minuti. U 85. minuti Kresonja puca okružen dvojicom sa 20 metara, a lopta se od trećeg odbija u korner. U 87. minuti Škvorc je odlično izašao s gola i na 14 metara pokupio loptu tik prije natrčalog M. Pavičića. No, Golubovec je zapravo u zadnjih 10 minuta uspio kontrolirati situaciju, zadržati prednost, unatoč problemima sa ozljedama i tako stići do zaslužene pobjede, kojom je prekinuo niz od četiri poraza.

Izjave:  Tomislav Škudar, pomoćni trener NK Golubovec: ''Pobjeda nakon četiri kola. Bili smo bolji, zaslužili smo, borili smo se, ali nažalost opet danas tri nove ozljede. Stvarno nevjerojatna situacija koja nam se događa, ali idemo dalje uzdignute glave i probati do kraja osvojiti čim više bodova.''

Jasmin Ganić, trener NK Polet (SK): ''Domaćin je bio puni bolji od nas i zasluženo pobijedio 2:0, a na nama je da se vadimo dalje na domaćim utakmicama.''

 

4. NL – središte skupina A, 23. kolo

GOLUBOVEC – POLET (SK)  2:0 (1:0)

SUCI: Jokić, Stanković, Cindrić

STRIJELCI: 1:0 Vujica 19', 2:0 Vujica 63' 11m,

GOLUBOVEC: Škvorc, M. Bobek, K. Kuharić, Vujica, N. Bobek (61' Vukić), Kresonja. D. Bobek, R. Kuharić, B. Leško, Sokolić, T. Leško (46' Kostanjevec); pomoćni trener: Tomislav Škudar

POLET (SK): Fras, Bogdanović, Vojnović, Tetlo, I. Pavičić, Gotovac, Pavlović, Dajak (82' Gavranović) , Lasić, Lozo (46' M. Pavičić), Križić; trener: Jasmin Ganić.

Još članaka iz "Novi Golubovec"

Facebook