Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski umirovljenici okupili se na sportskim susretimaU Mihovljanu su se u subotu, 14. listopada 2023. okupili umirovljenici s područja županije na sportskim susretima.

Druženje je organizirala Udruga umirovljenika Mihovljan, a na igrama su sudjelovali umirovljenici iz Zlatara, Zlatar Bistrice, Bedekovčine, Radoboja, Oroslavja, Donje Stubice, Velikog Trgovišća i Orešja Humskog.

Sportske susrete umirovljenika podržao je i župan Željko Kolar, koji je tom prilikom istaknuo važnost druženja i zajedničkih aktivnosti u zrelijoj dobi. Također je naglasio važnost rasta mirovina. “Vlada mora povući poteze i dići mirovine. To ne bi trebao biti problem za ovu Vladu s obzirom na rast prihoda i suficit u proračunu. Ako su ljudi radili 30 ili 40 godina i punili mirovinski fond, onda je red da im se to danas vrati kako bi u mirovini mogli normalno živjeti. Pozivam ovu Vladu, ali i onu sljedeću koja će doći, da im to bude jedan od prioriteta”, rekao je župan Kolar te dodao kako Krapinsko-zagorska županija financijski podržava djelovanje Matice umirovljenika.


“Sukladno dogovoru koji smo imali, mi smo sredstva podignuli s 400 tisuća na 440 tisuća kuna, odnosno 58 tisuća eura, a sljedeće godine planiramo osigurati iznos od pola milijuna kuna, odnosno 66 tisuća eura”, poručio je župan Kolar. Također je spomenuo i druge programe koje KZŽ provodi za umirovljenike, a sve u suradnji sa županijskim Savjetom za umirovljenike i osobe treće životne dobi.


Umirovljenici su imali priliku odmjeriti snage u pet disciplina; pikadu, bacanju kolutova, belotu, visećoj kuglani i potezanju užeta, a za prva tri mjesta u svim disciplinama bile su osigurane medalje i pehari. Prisutne su pozdravili i pedsjednik Općinskog vijeća Općine Mihovljan Silvestar Vučković, predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Vladimir Crnec te glasnogovornik HSU Žarko Delač.

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook