Prethodni članak
Sljedeći članak

Šesnaest zagorskih općina i gradova uređivat će igrališta, parkove, tržnice, trgove, društvene domove i mrtvačnice

LAG ZELENI BREGI: Objavljena je konačna rang lista odobrenih projekata, među kojima je 16 gradova i općina iz Krapinsko – zagorske županije, a svima je odobren isti novčani iznos, odnosno 148.250 kuna za pojedini projekt


Upravni odbor LAG-a “Zeleni bregi”, na svojoj sjednici, održanoj 7. listopada u Zlatar Bistrici, donio je Odluke o odabiru projekata prijavljenih na natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1. – „Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“ kod Lokalne akcijske grupe Zeleni bregi. Objavljena je konačna rang lista odobrenih projekata, među kojima je 16 gradova i općina iz Krapinsko – zagorske županije, a svima je odobren isti novčani iznos, odnosno 148.250 kuna za pojedini projekt.

Općina Radoboj ostvarila je potporu od 148.250 kuna, odnosno 90 posto iznosa vrijednosti projekta, za uređenje pješačke zone, postavljanje tlakavca i rubnika te urbane opreme u sklopu pješačke zone. Kako kaže načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec, radi se zapravo o cesti koja spaja sam centar općine Radoboj s Hižom zagorskih štukli, hižom vinove loze i Muzejem Radboa, od centra do kružnog toka. – Taj dio smo zamislili kao šetnicu, koja bi imala edukativni sadržaj s različitim temama te nam dala mogućnost organiziranja događaja na otvorenom, a sve u svrhu razvoja turizma. Bila bi to šetnica, odnosno punkt za odmor, počinak, druženje posjetitelja – kaže Topolovec.

Radoboj

Općina Zlatar Bistrica ostvarila je pravo na potporu za projekt izgradnje dječjeg igrališta. Dio je to projekta koji provodi općina s ciljem da se u svakom zlatarbistričkom naselju uredi igralište. – U ovom slučaju radi se o dječjem igralištu u naselju Lovrečan, a ostvarili smo pravo na 70 % iznosa sredstava predviđenih za tu investiciju. Financijsku realizaciju i pokretanje radova očekujemo na proljeće iduće godine – objasnio je načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

Zlatar Bistrica

Gradu Zlataru odobreno je sufinanciranje projekta Fitness/Street Workout park. – Izgradnjom i opremanjem parka doprinijet će se ispunjenju potreba građana za sportskim aktivnostima i kvalitetnim provođenjem slobodnog vremena te proširenju sadržaja obzirom na činjenicu da na području grada Zlatara nema sportske dvorane. Prema tome stvorit će se osnovni preduvjeti za rekreativno bavljenje športom – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Park za vježbanje će se izgraditi zapadno od postojećeg školskog sportskog igrališta. Kružno će se postaviti ukupno 6 sprava, što omogućuje tzv. “kružni trening” na otvorenom (veslarica, kombinirana stolica, kosa klupa, paralelna preča, sprava za istezanje nogu, horizontalne ljestve). Sprave su namijenjene isključivo za osobe iznad 14 godina ili s ukupnom visinom većom od 140 cm. Pet sprava namijenjeno isključivo jednom korisniku dok je jedna za dva korisnika istovremeno. Također, predviđa se postavljanje i antitraumatske gumene podloge u debljini 4 cm kako bi se korisnike vježbališta zaštitilo od potencijalnih ozljeda te urbane opreme (4 klupe za sjedenje, 3 koša za smeće, 2 stalka za bicikle te ploče).

Zlatar

Grad Krapina ostvario je pravo na 80 – postotnu potporu za izgradnju sportskog igrališta u naselju Tkalci. Radi se o novom sportskom igralištu, malonogometnom i košarkaškom, a potrebni su pripremni radovi, zemljani radovi, betonski i armiranobetonski, asfalterski radovi, odvodnja i oprema sportskog kompleksa. Kako kaže gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, proveden je postupak javne nabave za izgradnju četiri nova igrališta, u Žutnici, Zagori,.Tklaci1 i Tkalci 2 te rekonstrukciju postojećeg igrališta na Trškom Vrhu. - Ugovorena vrijednost radova po provedenom postupku nabave je oko 2,5 milijuna kuna s PDV – om. Od tih 5 igrališta za igralište Tkalci 1 će se sufinancirati odnosno odobreno je sufinanciranje preko natječaja LAG – a u iznosu od 148.ooo kuna – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Krapina

Općina Lobor zahvaljujući potpori LAG-a u Markušbrijegu kod Plavog društvenog doma uredit će dječje igralište i parkiralište. - Dio dječjeg igrališta bit će također prilagođen i djeci s poteškoćama, s obzirom da u domu djeluje Udruga Sveta Ana KZŽ za djecu poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, gdje na terapije dolazi 80 –ak djece. - Velika želja nam je bila urediti i opremiti igralište za djecu na ovoj lokaciji jer je riječ o gusto naseljenom naselju, ali i zbog djece koja su članovi Udruge – istaknula je načelnica Ljubica Jembrih. Osim dječjeg igrališta, uredit će se i parkiralište ispred društvenog doma u Markušbrijegu, najprofitabilnijem društvenom domu na području općine Lobor, u kojem rade dvije udruge, Udruga Sveta Ana i Kućna pomoć, a koje zapošljavaju 50 –ak ljudi.

Lobor

Novi Golubovec dobio je potporu za opremanje društvenog doma drvenim akustičnim zidnim oblogama. – Riječ je o unutarnjem uređenju velike hale tzv. Doma kulture. Zahvaljujući sredstvima raznih ministarstava do sada smo uredili krovište, vanjsku stolariju i fasadu – rekao je golubovečki načelnik Boris Tušek, koji ističe da će za investiciju unutarnjeg uređenja mora sufinancirati manji iznos novca iz općinskog proračuna.

Novi Golubovec

Općina Mihovljan dobila je sredstva za rekonstrukciju mrtvačnice i to za unutarnje i vanjsko uređenje prilazne površine i prostor okupljanja ispred glavnog ulaza. Načelnik Zlatko Bartolić kaže kako u to spada uređenje sanitarnog čvora i bojanje zidova te uređenje platoa ispred mrtvačnice.

Mihovljan

Potporu je ostvario i Sportski dom Mače i to za njegovu rekonstrukciju, zamjenu krovišta i stolarije. Rekonstruirat će se krovište, postaviti gips, zidane ploče, podne obloge, strujne instalacije, ugraditi PVC stolarije te grijanje. Nositelj projekta je NK Gaj Mače, a u pripremi projekata sudjelovala je Općina Mače.

Mače

Općina Gornja Stubica prijavila je na natječaj projekt rekonstrukcije i dogradnje pješačkih staza unutar groblja. – Projektom ćemo modernizirati pješačke staze i dvorišna vrata na mjesnom groblju. Nakon Odluke, potrebno je provesti postupak javne nabave, tako da bismo najvjerojatnije početkom iduće godine išli u realizaciju projekta – rekao je načelnik Jasmin Krizmanić.

Gornja Stubica

Općina Stubičke Toplice sredstva je dobila za projekt rekonstrukcije tržnice. – Projektom ćemo zamijeniti rasvjetna tijela i urediti prostor sanitarija te zaštititi drvene i čelične konstrukcije. Projekt je vrijedan oko 330 tisuća kuna prema sadašnjim procjenama. Nakon odabira izvođača, krenut ćemo u realizaciju projekta, vjerujem da bi to bilo početkom godine, kako bismo do proljeća sve završili – kaže načelnik Josip Beljak.

Stubičke Toplice

U Mariji Bistrici uređivat će se glavni trg, odnosno Trg pape Ivana Pavla, koji je napravljen još 1996. Te je krajnje vrijeme da se obnovi. – Zamijenit će se oštećene podne ploče, staru rasvjetu zamijenit ćemo LED rasvjetom te ćemo urediti i obojati stupove javne rasvjete. Projekt će ukupno koštati 260 tisuća kuna – kaže načelnik Josip Milički.

Marija Bistrica

Donja Stubica preko natječaja LAG – a Zeleni bregi dobit će sredstva za sufinanciranje projekta uređenja Parka obitelji Feller u centru. Uredit će se park i pješačke staze, postaviti centralna javna česma, drvene klupe, koševi za smeće, kao i oglasne ploče. Uredit će se okoliš i zelene površine. Kako nam je rekao gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, radovi bi trebali biti izvedeni sredinom iduće godine, a ukupna im je vrijednost 431 tisuću kuna.

Donja Stubica

Grad Oroslavje potporu je dobio za projekt gradnje gradske tržnice. Projekt je ukupne vrijednosti 675 tisuća kuna. - Kao što smo i obećali građanima, postojeću i privremenu gradsku tržnicu preselit ćemo s vremenom na adekvatnije i standardima prihvatljivije mjesto, s infrastrukturom potrebnom za obavljanje djelatnosti takvog vida trgovine. Izgradit ćemo sanitarne prostorije te natkrivene prostore za tržnicu s parkirnim mjestima – rekao je gradonačelnik Emil Gredičak.

Oroslavje

Općina Bedekovčina preko natječaja LAG – a dobila je sredstva za izgradnju dječjeg igrališta u centru Bedekovčine, na Trgu Ante Starčevića. Riječ je o projektu vrijednom 437.751,90 kuna, od čega će 148.250 kuna biti financirano EU sredstvima. – Izgradit ćemo dječje igralište s njihalicama, klackalicama, toboganom te brojnim drugim igralima. Isto tako, sama čestica će se urediti, postaviti zaštitna ograda te izgraditi javna rasvjeta na igralištu – rekao je bedekovčanski načelnik Darko Ban.

Bedekovčina

Općina Veliko Trgovišće ostvarila je 148.500 kuna potpore putem natječaja LAG – a Zeleni bregi i mjere 2.1.1. za izgradnju pješačkih staza na groblju u Velikom Trgovišću. Dobivena sredstva trebala bi pomoći u izgradnji glavne i sekundarne staze, odnosno izgradnji završnog sloja asfalta, rubnjaka i betonskih kanalica za odvodnju.

Veliko Trgovišće

Općini Jesenje odobrena je potpora u 90 – postotnom iznosu za oblikovanje dječjeg igrališta s boćalištem, gledalištem i rampom sa stepenicama.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook

Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak na naplatnoj postaji MRACLIN u smjeru Siska vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez.  Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mog...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program