Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovano je povjerenstvo za revitalizaciju Sutinskih toplica

Povjerenstvo će imati 5 članova iz redova svih stranaka koje sačinjavaju općinsko vijeće, a u njemu su Zlatko Bartolić, Silvestar Vučković, Željko Čleković, Vladimir Risek i Dražen Pavleković


Jedna od točaka dnevnog reda posljednje ovogodišnje sjednice mihovljanskog vijeća općine bila je 'Sudbina Sutinskih toplica kao okosnica razvoja turizma Općine Mihovljan'. Inicijativu da se ova točka uvrsti u dnevni red sjednice potekla je od kluba vijećnika SDP-a. Na sjednici je postignut konsenzus oko osnivanja povjerenstva koje bi se trebalo baviti pitanjem i problemom Sutinskih toplica. Povjerenstvo će imati 5 članova iz redova svih stranaka koje sačinjavaju Općinsko vijeće, a u njemu su Zlatko Bartolić, Silvestar Vučković, Željko Čleković, Vladimir Risek i Dražen Pavleković.

Budućnost toplica

No, mihovljanski SDP nije zadovoljan što je u prijedlogu proračuna za 2018. godinu za Sutinske toplice predviđeno tek 10.000 kuna. - Planiran proračun za sljedeću godinu je 9.980000 kuna znači da je za naš biser Sutinske toplice predviđeno cijelih 0,10% godišnjeg proračuna. SDP Općine Mihovljan ne odustaje od pokretanja revitalizacije Sutinskih toplica te smo na Općinskom vijeću izložili koje je naše viđenje budućnosti razvitka toplica i turizma u Općini Mihovljan. Zbog ljekovitih svojstva vode, povijesti u kojoj je Kraljevina Hrvatske , Slavonije i Dalmacije službeno proglasila Sutinske toplice lječilištem, to je lječilišni turizam koji će se lakše brendirati i to ne neki megalomanski projekt nego ostvariv s mogućnosti povećanja kapaciteta - ističu iz kluba vijećnika SDP-a.

Tko je vlasnik, za koliko su toplice prodene….?

Da bi do toga došli dali su, objasnili su, i prijedlog prvih koraka u smjeru revitalizacije Sutinskih toplica. - Da bi mogli uopće krenuti u revitalizaciju toplica nužno je raščistiti sa svim nepoznanicama i nedoumicama. Na ovoj sjednici vijeća opet nismo dobili odgovore na konkretna pitanja: Kada je prodan stari dio Sutinskih toplica i tko je donio odluku o prodaji? Kome je prodan i tko je vlasnik? Gdje je ugovor o prodaji iz kojeg se može vidjeti što je prodano i za koji iznos? Što je općina dobila proteklih 20 godina od takove privatizacije i koncesije? Tražili smo da vijeće donese odluku o revitalizaciji Sutinskih toplica i dali smo smjer kojim bi se trebalo kretati. A to je izmjenuaprostornog plana, osigurati sredstva u proračunu za tu namjenu, ići u otkup zemljišta i okrupnjivanje čestica te naručiti studije opravdanosti sa potrebnim idejnim projektom onoga što mi želimo - rekao je Dražen Pavleković (SDP), istaknuvši da će u povjerenstvu biti aktivni i tražiti da se pitanje revitalizacije Sutinskih toplica čim prije pokrene. - Vjerujemo da neće ostati na onoj staroj izreci „ako hoćeš da se ništa ne radi formiraj povjerenstvo“ jer već na prvoj sljedećoj sjednici očekujemo izvještaj povjerenstva – zaključio je.

Načelnik - predsjednik povjerenstva

Predsjednik povjerenstva je načelnik Zlatko Bartolić (HDZ) koji je zadužen za sazivanje i vođenje povjerenstva. Bartolić je rekao da je Općina Mihovljan na temelju zahtjeva kluba vijećnika SDP dala pisani odgovor na njihov upit vezan uz Sutinske toplice u kojem su bile navedene informacije s kojima općina raspolaže, a da je predsjednik općinskog vijeća na temelju zahtjeva kluba vijećnika SDP-a uvrstio u dnevni red prijedlog točke vezane za Sutinske toplice. Općina Mihovljan nije sudjelovala u privatizaciji Sutinskih toplica i nije davala koncesiju za vodu jer to nije bilo niti je dan danas u ingerenciji općine – istaknuo je Bartolić, dodavši da klub vijećnika SDP nije sam znao obrazložiti i što žele pod tom točkom dnevnog reda.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetujemo da pr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program