Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon što je tri puta raznesen bankomat, banka ne želi postaviti novi


Nakon što je organizirana banda u centru Mihovljana raznijela i opljačkala bankomat Zagrebačke banke, 04. srpnja ove godine, dakle, prije više od četiri mjeseca, ZABA još uvijek nije postavila novi bankomat. Stanovnicima čitave općine Mihovljan to predstavlja veliki problem, budući da je riječ o jedinom bankomatu kojeg su imali. Tako već više od četiri mjeseca Mihovljančani ne mogu podizati gotovinu u svom mjestu, već za to moraju ili na bankomat u susjednu općinu Mače ili u banku u Krapinu.

Inače, Mihovljančani baš i nemaju sreće s bankomatima. U posljednjih nekoliko godina, točnije, od 2016. godine do sada, raznesena su im i opljačkana čak tri bankomata. Prvo, 2016. godine, raznesen je bankomat Zagrebačke banke, koji je tada također bio jedini u mjestu. No, ZABA ga je tada vrlo brzo zamijenila novim. Nešto kasnije, pored bankomata ZABA-e, svoj bankomat postavila je i Erste banka pa su Mihovljančani kratko vrijeme imali dva bankomata. No ne zadugo, jer je 2018. godine raznesen bankomat Erste banke, koja novog više nije postavljala. Tako je ZABA-in bankomat ponovo bio jedini u Mihovljanu, sve do 04. srpnja ove godine. Tog se dana, podsjetimo, rano ujutro, oko 3:20 sati, u tom zagorskom mjestu odvila prava akcijska drama. Bankomat je, naime, raznijela organizirana banda pljačkaša, koju je policija duže vrijeme pratila te im je u Mihovljanu konačno pripremila zasjedu. Nakon što su raznijeli bankomat i dali se u bijeg, upali su u policijsku zasjedu, no nisu se olako predali. Počela je pucnjava, a jedan od pljačkaša autom je naletio na policajca i vozio ga na haubi nekih stotinjak metara. Onda je ipak stao te je uhićen, dok je za njegovim partnerom policija organizirala veliku potjeru te na kraju i njega uhvatila.

I nakon što su počinitelju uhićeni, a policija i Državno odvjetništvo završili svoj dio posla, u Mihovljanu su očekivali kako će ZABA postaviti novi bankomat. No, to se nije dogodilo pa su mještani ogorčeni, isto kao i načelnik Općine, Zlatko Bartolić. – Mi smo Zagrebačkoj banci u Zabok poslali mail u kojem smo tražili da nam ponovno postave bankomat, a oni su nam samo odgovorili da trenutno vrše neke svoje procjene. No, od tada nam se ne javljaju. A našim mještanima bankomat treba i to ne samo starijima, već i mlađima. Znate, sad smo mi na neki način kažnjeni, kao da smo mi krivi što je netko iz Zagreba došao opljačkati bankomat kod nas. Mi smo kažnjeni radi zagrebačkih lopova. No, nadam se da ćemo ga ipak dobiti natrag i da nećemo morati ići u neku drugu banku, budući da Općina, ali i većina građana, ima svoje račune u Zagrebačkoj banci. No, ukoliko bude potrebno, razgovarat ćemo s nekom drugom bankom – rekao je Bartolić. O čitavom slučaju poslali smo upit i Zagrebačkoj banci, ali do zaključenja ovog broja teksta nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga kad i ukoliko ga dobijemo.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook