Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće asfaltiranje osam dionica nerazvrstanih cesta

Zbog velikog rasta cijena, u ovom ciklusu asfaltiranja neće se moći asfaltirati sve dionice cesta planirane za ovu godinu


Općina Mihovljan potpisala je ugovor o asfaltiranju nerazvrstanih cesta na svom području s poduzećem Gradmost d.o.o. iz Kupljenskog Hruškovca. Kako kaže načelnik Zlatko Bartolić, zbog velikog rasta cijena, u ovom ciklusu asfaltiranja neće se moći asfaltirati sve dionice planirane za ovu godinu.

Osam dionica
-Općinsko vijeće prihvatilo je priijedloge mjesnih odbora te će biti asfaltirano osam dionica nerazvrstanih cesta, za što je ukupna cijena 657.438,75 s PDV – om, a od toga smo dobili 250 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja. Ostatak sredstva osigurava Općina iz proračuna – kaže Bartolić. Asfaltirat će se dionica Kovačići – Klanječnica u dužini od 300 m, nerazvsrtana cesta most Rafaji 140 m, Rafaji - Gredli 100 m, Kuzmiec – Gradečaki 180 m, Rinkovci 130 m, Gornji Plukovci 290 m, Sinkovići 100 m, Večkovići 250 m. Radovi bi trebali trajati kroz rujan i listopad.


Društveni dom
-Imali smo i natječaj za uređenje prilaza dječjem igralištu, odnosno asfaltiranje prilaznog puta s izradom temelja za javnu rasvjetu. To nas košta 367.955 kuna.100 tisuća smo dobili od Ministarstva graditeljstva, a ostalo se financira iz općinskog proračuna. Od uvođenja u posao izvođača, rok za završetak radova je 30 dana – kaže načelnik. Ići će se i u uređenje Društvenog doma u Mihovljanu, nakon proslave Dana općine krajem rujna. -U ovu namjenu dobili smo 200 tisuća kuna od Ministarstva kulture. Izvođač još nije izabran, a projekt je vrijedan oko 500 tisuća kuna. Vidjet ćemo što ćemo uspjeti napraviti, koje stavke, no potrebno je urediti salu, rušiti parkete, gletati, krečiti, tu je i uređenje krovišta... Vidjet ćemo što ćemo uspjeti – kaže načelnik. Uz to, vrši se zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom u Gregurovcu. - Zamijent ćemo 100 komada, a još će ostati kojih 100 do 150 za iduću godinu i onda će cijelo područje općine biti pokriveno LED rasvjetom – ističe Bartolić. od manjih komunalnih radovi, na redu je druga ovogodišnja košnja uz bankine te uređenje makadamskih cesta.

Još članaka iz "Mihovljan"

Facebook