Prethodni članak
Sljedeći članak

U zagorskoj školi sakupili 370 kg prehrambenih i higijenskih proizvoda za vukovarsku socijalnu samoposlugu


Dio projekta OŠ Marija Bistrica ''I u mojoj školi živi Vukovar'' je i posjet učenika osmih razreda Vukovaru. No, učenici u Vukovar ne odlaze praznih ruku, već u sklopu posjeta socijalnoj samoposluzi humanitarne udruge Duga u Vukovaru, svake godine predaju donaciju obliku osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda.

Cilj ove udruge je podizanje kvalitete života, promicanje i zaštita ljudskih prava najranjivijih skupina društva. Iz škole su obavijestili kako je ove godine prikupljeno oko 370 kg prehrambenih i higijenskih proizvoda, a donacija je predana upravo prilikom posjeta bistričkih osmaša.

''Predivno je biti svjedokom, gledati učenike i roditelje koji su donosili potrepštine za najranjivije, i sami hvaleći kako je divno da se u naše učenike usađuje ljubav i empatija za najugroženije stanovnike Vukovara, koji nisu u mogućnosti živjeti životom dostojno čovjeka.'' – rekao je ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić i u ime korisnika socijalne samoposluge još jednom zahvalio svima koji su se odazvali pozivu na humanost i pomoć potrebitima.  

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook