Prethodni članak
Sljedeći članak

'U općini Marija Bistrica realiziraju se projekti vrijedni 30 mil. kuna'

Saborski zastupnik Žarko Tušek posjetio Mariju Bistrici


Saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ KZŽ Žarko Tušek posjetio je danas Mariju Bistricu. Nakon sastanka s načelnikom Općine Marija Bistrica Josipom Miličkim, zajedno su posjetili gradilište novog dječjeg vrtića, koji se gradi sredstvima fondova EU, a zatim i prostor bivše Tehnomehanike, koji je nedavno Vlada RH dala na korištenje Općini Marija Bistrica, a jedna dio darovala u trajno vlasništvo. Tušek je na početku izrazio zadovoljstvo posjetom i susretom sa kako kaže prijateljem, načelnikom Općine Marija Bistrica Josipom Miličkim.

- Želimo iskoristiti ovo vrijeme kako bi zajedno prošli kroz kapitalne projekte, koje pokušavamo realizirati u Općini Marija Bistrica i Svetištu MBB – rekao je Tušek i pohvalio izniman rad Upravnog odjela Općine Marija Bistrica i načelnika u godinama koje su unatrag, zatim kvalitetno planiranje strategije razvoja ovoga mjesta, a onda i uspješnu realizaciju sada već niza kapitalnih projekata u Mariji Bistrici, koji su prije nekoliko godina bili samo san za ovo mjesto gotovo i nezamisliv, da bi se u ovako velikom obujmu i na ovakav kvalitetan način i u ovako kratkom relativno periodu mogli dogoditi ovdje u Mariji Bistrici.

- U protekle 3-4 godine više od 20 milijuna kuna stiglo je u Mariju Bistricu uz podršku Vlade RH, kroz korištenje strukturnih fondova EU-a, plus 10 milijuna kuna nacionalna komponenta direktno iz raznih ministarstava Vlade RH, što za projekte poput Doma kulture, a koji su u ingerenciji Općine Marija Bistrica, a što za obnovu Svetišta MBB, za koje smo kroz Ministarstvo kulture osigurali 5 milijuna kuna za ovu fazu.'' rekao je Tušek, misleći pritom na veliko obnovi zvonika na Bazilici MBB, koja je u tijeku.

Buduća poslovna zona u Mariji Bistrici

Susret je simbolično završio ispred bivše Tehnomehanike.

- Ovdje smo pak ispred još jedne kapitalne investicije, buduće Poslovne zone 1 u Mariji Bistrici, gdje smo uz podršku Vlade RH i Ministarstva državne imovine, vratili Mariji Bistrici ovaj prekrasan kompleks od 40 tisuća kvadrata zemljišta bivše Tehnomehanike, od kojih je 9 tisuća kvadrata proizvodnih hala, i gdje očekujemo dodatnu financijsku intervenciju Ministarstva gospodarstva, kako bi se ovdje izgradila prva ozbiljna poslovna zona u Mariji Bistrici – kaže Tušek i dodaje: ''Gledajući sve skupa više smo nego ponosni i zadovoljni i moje iskrene čestitke načelniku Miličkom, na svim projektima i mislim da samo takvim tempom, samo takvim zajedničkim radom i pametnom politikom Vlade RH, podrškom naših resora i ministarstava i naravno održivim kvalitetnim strateškim planiranjem i menagmentom ovdje sa pozicije načelnik i njegovih suradnika, možemo kvalitetno razvijati i ovaj i sve dijelove Hrvatskog Zagorja i naše KZŽ''

''Javne financije smo stabilizirali, od kapitalnih projekta ne odustajemo''

Žarko Tušek se osvrnuo i na aktualna teška vremena, kao i na daljnje planove oko nastavka izgradnja brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Mokrice.

- U vremenu smo krize, svo smo toga svjesni i teško će biti predvidjeti što će se događati u 2021. ili 2022. godini, no ono što u ovom trenutku možemo reći jest da smo stabilizirali javne financije i osigurali kontinuitet svih kapitalnih projekata, pa vjerujem da će i Marija Bistrica u vremenu ispred nas to kvalitetno i pametno koristiti. Mi smo kao Vlada i kao politika jasno definirali kapitalne projekte na području Zagorje i KZŽ i u tom kontekstu održana je sjednica Vlade prošle godine u Krapini i jasno je naznačeno da tijekom ove godine očekujemo ishođenje građevinske dozvole za novu fazu ceste, do Marije Bistrice i raspisivanje natječaja. Uopće ne želim to stavljati u kontekst opće situacije i ekonomije u društvu, koja se događa. Od kapitalnih projekata mi ne odustajemo, jer će oni biti zamašnjak gospodarstva u vremenima ispred nas i država od njih ne smije odustati pa sa veseljem očekujemo novu fazu i njezin dolazak do Marije Bistrice kroz 2 do 2,5 godine, kako je i bila prvotna intencija. Obilaskom Općine Lobor pa sada i Marije Bistrice uistinu kao čovjek osjećam ponos gledajući sve te stvari koje smo komunicirali i kada vidim da smo uspjeli u tako jednom kratkom periodu uspjeli uistinu izgraditi gotovo svaki dio KZŽ i ozbiljno intervenirati u društveni život i urbani prostor svake JLS, pa uz Mariju Bistricu čestitam i svim ostalom čelnicima JLS - zaključio je saborski zastupnik Tušek i najavio i daljnje posjete JLS-e.

Milički: U tijeku projekti vrijedni preko 30 milijuna kuna, očekuje nas daljnji napredak

Načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički zahvalio je na posjetu saborskom zastupniku Žarku Tušeku, i rekao kamo je ovo bila prilika da se pokaže sve što je odrađeno u proteklih godinu dana, i uz pomoć Tušeka osobno i uz pomoć Vade RH.

- Trenutno su u tijeku projekti vrijedni 30 mil. kn, od toga 20 mil. kn direktno iz fondova EU-a. Radi se o izgradnji novog vrtića, reciklažnog dvorišta, nove mrtvačnice i proširenju groblja, obnovi Doma kulture, a postoji i niz drugih projekata, koji su u pripremi i vjerujem da ćemo i za njih pronaći rješenja kako bi krenuli u realizaciju.'' – rekao e Milički i dodao:

''Ponos je stajati ispred kompleksa Tehnomehanike, kojeg smo nakon 4 godine uspjeli dobiti na korištenje kao Općina Marija Bistrica. To je Poslovna zona Marija Bistrica 1, koju namjeravamo staviti u funkciju, otvoriti nova radna mjesta i napokon pokrenuti onaj segment koji je bitan u svakoj sredini, a to su nova radna mjesta. Zahvaljujem Vladi RH što je dala taj kompleks, 40 000 m2 od čega skoro 10 000 m2 proizvodnih pogona, no tu postoji i još jedan dio od 3500 m2 sa 500 m2 poslovnih prostora, koji je darovan izravno Mariji Bistrici za društvenu i javnu namjenu. Tako da moramo biti zahvalni i izuzetno ponosni da smo uspjeli riješiti problem Tehnomehanike i vjerujem da ćemo kroz godinu dvije naći nov poduzeća, koja će zaposliti ko naše mještane, tako i ljude iz ovog bazena''. I bistrički načelnik je istaknuo značaj dolaska brze ceste o Marije Bistrice. ''Infrastruktura nama je također jako bitna i u tom kontekstu dolazak brze ceste do Marije Bistrice. Vjerujem da ova kriza neće ugroziti ovaj projekt. Nakon toga kreće brza cesta prema Popovcu. To bi bila svojevrsna sjeverna obilaznica grada Zagreba, a da ne pričam koliko to znači za razvoj Marije Bistrice i ovog dijela Zagorja' – zaključio je tu temu Milički i na kraju dodao: ''Imali smo dobru viziju planiranja, uspjeli smo oformiti tim, prijavili smo sve što smo mogli, sredstva su dobivena i Mariju Bistricu može očekivati samo daljnji napredak.''

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program