Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana dva koncerta duhovne glazbe

Nastavljen ''Advent u Mariji Bistrici''


Turistička zajednica Općine Marija Bistrica i ove godine, po 11. puta, organizira Manifestaciju ''Advent u Mariji Bistrici''. Nakon subotnjeg svečanog otvorenja, jučer je program nastavljen.

Tematski prvi je vikend bio Vikend duhovne glazbe, što će se posebno osjetilo jučer. Već od 10 sati na središnjem bistričkom trgu, na rasporedu je bila Svečanost paljenja prve adventske svijeće uz nastup Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek. Prvu svijeću je zapalio pročelnik Limene glazbe Marko Forko. Održana su i dva koncerta Duhovna glazbe, u Dragutina Hrastovića, te Antonija Tkalca.

Advent u Mariji Bistrici nastavlja se uz Dječji vikend koji počinje u petak 2. prosinca otvorenjem kina u Mariji Bistrici. U 18 i u 20 sati na rasporedu je film Kerekeš teatra Marginalci. U 18 sati u Villi Vladimir na rasporedu je Winter party uz Putnike. Subotnji program 3. prosinca otvara u 11.30 Pričaonica za djecu – Orašar u Domu kulture. Karte nabavite u Turističkoj zajednici ili bistričkoj knjižnici. U Hotelu Kaj od 14.30 sati možete sudjelovati u Radionici pečenja božićnih kolačića, a u 17 sati otvara se klizalište – Bistrička ledena bajka. Subotnji program završava koncertom grupe Vigor od 19 sati na središnjem bistričkom trgu. U nedjelju 4. prosinca u 10 sati je na rasporedu svečanost paljenja druge adventske svijeće uz Glazbene točke pod mentorstvom prof. Valentine Mekovec Gabud, te nastupe djece Dječjeg vrtića „Pušlek“, „Šarenih loptica“ i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. U 12 sati na rasporedu je Predstava za djecu „Kad se spusti zimski sag, pokucat će svetac drag“, a oko12.30 dolazi i Sveti Nikola sa poklonima. U 16.45 sati na je na rasporedu Duhovni koncert grupe RiM, a od 18 sati u Domu kulture koncert povodom dana Sv. Nikole – KUD-a „Lovro Ježek“ Marija Bistrica. U Centru za posjetitelje u Parku skulptura od 11 do 12.30 sati na rasporedu je Radionica Svetog Nikole – Udruge Čudesna šuma. Do Centra za posjetitelje vozi vlakić.

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook