Prethodni članak
Sljedeći članak

HDZ-u najviše mjesta u Vijećima Mjesnih odbora Općine Marija Bistrica

Ni u jednom mjesnom odboru nisu bile istaknute više od dvije liste


U nedjelju su održani izbori za članove Vijeća mjesnih odbora Općine Marija Bistrica. Od 10 mjesnih odbora za ovogodišnje izbore samo je HDZ sastavio listu u svih 10.

Ni u jednom mjesnom odboru nisu bile istaknute više od dvije liste. Uz HDZ, u Mariji Bistrici, Poljanici Bistričkoj, Podgorju Bistričkom i Globočecu, svoju je listu sastavio SDP, a u Selnici i Lazu HSS. Gledajući ukupno HDZ je od mogućih 50 mjesta u 10 mjesnih odbora osvojio 42 mjesta, a SDP-u i HSS-u su pripala po 4 mjesta. Jedino u Selnici HDZ nije dobio više glasova. Odaziv već tradicionalno za ove izbore mizeran, npr u Tugonici samo 10 birača, najviše u Lazu 99 i Globočecu 95, a ukupno u svih 10 Mjesnih odbora izašlo je 547 birača. U Tugonici, Podgrađu, Humu Bistričkom i Sušobregu Bistričkom samo je HDZ sastavio listu, pa su u ovim naseljima članovi mjesnih odbora svi sa tih lista.

Tako je u Tugonici predsjednik Danijel Hajnić, a članovi Ivan Lacković, Nikolina Hajnić Kožić, Željko Novak i David Lacković, a lista je dobila 10 glasova. U Podgrađu predsjednik ponovno Stjepan Gorički, uz njega članovi Dražen Pezić, Ljiljana Pezić, Franjo Tomorad i Anita Babić Dolčić. Lista je dobila 18 glasova.

U Humu Bistričkom predsjednik je Nikola Šimunec, a članovi Ivan Rusan, Miroslav Štagar, Nikola Meštrović i Damir Glavač. Lista je dobila 20 glasova. U Sušobregu Bistričkom predsjednik će biti Matija Semper, a članovi Nikola Vrabec, Mario Janečić, Ivana Crneković i Marina Vrabec. Lista je dobila 17 glasova.

U Mariji Bistrici HDZ je dobio 67 glasova, a SDP 21, pa su u Vijeće izabrani Zlatko Ivak (predsjednik), Josip Vrtarić, Lovro Fijan i Tomislav Kuntić (HDZ) i Marijan Prugovečki (SDP). U Podgorju Bistričkom HDZ je dobio 40, a SDP 11 glasova, pa su u Vijeće ušli Stjepan Kruhak (predsjednik), Bernard Vedrina, Kruno Meštrović i Vlado Babić (HDZ) te Tomislav Petric (SDP). U Globočecu je HDZ dobio 82 glasa, a SDP 13, pa će Vijeće činiti svi s liste HDZ-a, a to su Viktor Babić (predsjednik), Juraj Šalamun, Branko Kožić, Velimir Babić i Zlatko Skočak. U Poljanici Bistričkoj 30 glasova za HDZ, a 28 za SDP, pa će u Vijeće Željko Pugar (predsjednik), Ivan Gorički i Zdravko Jantolek (HDZ) te Tomislav Tomorad i Dragutin Habazin (SDP). U Lazu 77 glasova dobio je HDZ, a 22 HSS, što znači da su u vijeće prošli Mirela Mikuš (predsjednica), Ivan Gabud, Tea Čukelj i Viktor Pucko (HDZ) i Stjepan Gabud (HSS). U Selnici HSS je dobio 55, a HDZ 33 glasa, pa će u Vijeću biti Jurica Mitrečić (predsjednik), Josip Čehko i Marijan Jakopec (HSS), te Vladimir Kamenar i Željko Srebačić (HDZ).

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri i Gorskom kotaru. Magla smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigur...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program