Prethodni članak
Sljedeći članak

Bistričkom obilaznicom Za dušu i tijele Mirko Fulir 60-tak planinara

''Ljeto u Mariji Bistrici'' prve srpanjske nedjelje u znaku planinara


Planinarsko društvo ''Grohot'' Marija Bistrica, u nedjelju je u sklopu manifestacije Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici'' organiziralo još jedan ljetni pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir''.

U jutarnjim satima na početku obilaznice okupilo se 60-tak planinara iz ukupno devet društava. Po dosta vrućem vremenu, uz pauze i okrjepu na odmorištima, uz članove domaćeg PD ''Grohot'', obilaznicom su prošli i članovi društava: HPD ''MIV'' Varaždin, HPD ''Zagreb-Matica'', PD ''Vrapče'', DPP ''Ivanić Grad'', HPD ''Željezničar'' Zagreb, PD ''Bundek'' Mursko Središće,  PD ''Gradina'' Konjščina i PD ''Zagorske steze'' Zabok. Prije samog pohoda, nakon okupljanja, dobrodošlicu je svima zaželio predsjednik PD ''Grohot'' Marija Bistrica Stjepan Muhek.

Bistrička noć 9. srpnja uz Ivana Zaka i ''Čarobnjake''

''Ljeto u Mariji Bistrici'' nastavlja se u subotu, kada je na središnjem bistričkom trgu, od 20.30 sati na rasporedu tradicionalna Bistrićka noć. Atmosferu će zagrijati band ''Čarobnjaci'', a središnji gost je Ivan Zak. Tu je i ponuda kolača Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica, lovački gulaš LD Fazan, fiš paprikaš ŠRD Šaran i ponuda vina Udruge vinogradara Marija Bistrica. Dan prije, u petak, na rasporedu je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica, povodom dana Općine, koji se slavi na Svetkovinu MBB 13. srpnja. U ponedjeljak 11. srpnja u 20 sati misa je kod kapelice sv. Benedikta u Podgorju Bistričkom. U predvečerje Svetkovine 12. srpnja u 20.30 sati na rasporedu je procesija sa gorućim svijećama od Crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje je u 21.30 sati prva misa Svetkovine, a koju predslavi fra. Siniša Pucić. Na samu svetkovinu  u srijedu 13. srpnja mise su u 7.30, 9, 11 i 18 sati. Misu u 11 sati predslavi mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki. 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Marija Bistrica"

Facebook