Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukidaju se eko – otoci na području općine Mače: 'Dugo smo razmišljali, no ne postoji drugi način!'


Načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec objavila je da se ukidaju Eko otoci na području Općine, zbog nesavjesnih građana koji su na tim mjestima stvarali deponije otpada.

- Dugo smo razmišljali, no ne postoji drugi način! Ukidaju se Eko otoci na području Općine Mače! Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji su ih koristili i kojima su puno značili! A zahvalu nikako ne upućujemo onima koji su od njih radili deponiju, odlagalište wc školjki, cipela, šoferšajbi, starih igračaka  pelena, šute, zimnice i kojekakvih ludorija. Apelirali smo puno puta na promjenu svijesti, no nije rezultiralo pozitovnim ishodom! – objavila je načelnica.

Svi žitelji imaju mogućnost odvajanja otpada na kućnom pragu, odvoz krupnog otpada prema pozivu i godišnjem planu Komunalca Konjščina, a na raspolaganju im je i reciklažno dvorište Konjščina te mobilno reciklažno nekoliko puta godišnje. Načelnica dodaje da će lokacije dosadašnjih Eko otoka biti pod videonadzorom, a na tim će mjestima biti uređena odmorišta za prolaznike i mještane.

Još članaka iz "Mače"

Facebook