Prethodni članak
Sljedeći članak

Poklonima gosta domaćin do tri boda

U šestom kolu 3. NL Centar Gaj ugostio Mladost iz Petrinje


U šestom kolu 3. NL Centar Gaj iz Mača ugostio je Mladost iz Petrinje i upisao visoku pobjedu od 4:0.

Gaj je počeo furiozno. U prvih sedam minuta čak tri zicera – redom su promašivali odnosno vratar Gugec je odlično obranio – Deak u drugoj; Haramustek u trećoj i Šabanu u sedmoj minuti.

I nakon takvog početka svi su očekivali još bolji nastavak a ono kao da je netko „ugasio svjetlo“ igračima Gaja. Odjednom smo gledali igru bez žara, htijenja, pokušaja ( istina bilo ih je ali su oni završavali u rubrici – zar je moguće ? ) što su pokušali iskoristiti slabi gosti iz Petrinje još slabijim pokušajima od onih koje je Gaj prezentirao nakon sedme minute. Ipak u 14. minuti Mladost iz Petrinje preko svog najboljeg igrača zaprijetila je u 14. minuti kada je odlično ušao u šesnaesterac i nakon kontakta s jednim igračem Gaja pao tako da su gosti tražili jedanaesterac. Sudac je ostao nijem i moramo konstatirati jedanaesterca nije bilo.

Ipak i u tako slaboj, ne želim napisati očajnoj, igri Gaj je otišao na odmor s lagodnih 2:0 zahvaljujući velikim pogreškama gostujućih igrača. Najprije vratara Gugeca u 19. minuti kada pokušava ispucati jednu loptu ali toliko  loše da je ona došla do usamljenog Šabana na tridesetak metara od praznog gola gostiju te mu zaista nije bilo teško zatresti nezaštićenu mrežu. Dvadeset minuta kasnije Kovačić je iskoristio jednu pogrešku obrane Mladosti te uzeo loptu i izašao sam pred Gugeca, lako ga zaobišao i povećao vodstvo na 2:0.

U jednoj rečenici o prvom poluvremenu – loša igra Gaja a zahvaljujući velikim poklonima gosta na odmor se otišlo vodstvom od 2:0.

U drugo poluvrijeme Gaj ulazi s tri nova igrača. Trener Glavica u svlačionici je ostavio Šoštarić, Banekovića i Kovačića a ušli su Cvrtila, Tepšić i Ristovski. Igra Gaja je tada postala tečnija a u igri su sudjelovali svi igrači a ne kao u prvom poluvremenu kada su prolaz mogli dobiti samo Haramustek i Deak. Takova igra dala je rezultat već u petoj minuti drugog poluvremena – Haramustek je tko zna po koji put probio obranu Mladosti i ubacio loptu na suprotnu stativu gdje ju dočekuje Cvrtila  i lagano gura u mrežu. Bilo je dosta prilika i igra je bila puno bolja da bi u 74. minuti Gaj povećao vodstvo na 4 gola razlike. Akteri su bili isti kao i kod trećeg gola – asistencija Haramusteka realizacija Cvrtile.

Do kraja susreta Gaj je mogao i povećati vodstvo ali je nakon posljednjeg sučevog zvižduka na semaforu ipak ostao zapisan rezultat iz 74. minute Gaj 4. Mladost ( P ) 0.

Gaj - Mladost (P) 4:0

MAČE : Stadion NK Mače. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Krizmanić ( Zagreb). Pomoćnici : Hrvoje Radić ( Zagreb), Dominik Jurčec ( Zagreb).

Strijelci : 1:0 Šaban 19; 2:0 Kovačić 39; 3:0 Cvrtila 50; 4:0 Cvrtila 74.

Gaj: Babić 7 ; Deak 7, Sambol 7, Postonjski 7; Haramustek 7,5; Šaban 7 (75. Kovačić - Dačnik -), Aščić 6,5; Kovač 6,5 ( 68. Mazalović 7 ) ; Šoštarić 6 (46. Cvrtila 7) ; Baneković 6 (46. Tepšić 6,5) ; Kovačić 6,5 ( 46. Ristovski 6). Trener : Marijan Glavica 7.

Mladost (P) : Gugec 5, Knežević 5,5 (89. Davorija -), Šipuš 5,5; Dočovčak 6; Pipalović 5 (55. Čajani 5), Lovrić 5 ( 55. Žužić 5,5 ) ; Perić 5,5 ( 75.  Miočinović -), Handanović 7; Vranić  6; Marović 5,5 ; Baniček 6 (75. Cerovski -). Trener : Milan Matanović6.

Igrač utakmice : Tomislav Haramustek.

Još članaka iz "Mače"

Facebook