Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi Zagorec treba pomoć: 'Nadamo se da će David opet stati na svoje noge'


Osamnaestogodišnji David 2016. godine je odselio s roditeljima, bratom i sestrom iz Velikog Komora, koji se nalazi u općini Mače, u Njemačku, u malo mjesto Waldstetten u Bavarskoj. Tamo je nastavio školovanje. Odlično se snašao u novoj sredini, bio je mladić pun energije i živio je 100 na sat sve dok ga nije kolovozu 2021. godine zadesila strašna nesreća.


– Puknula mu je aneurizma na jednoj od žila u mozgu. Nakon toga uslijedila je njegova životna borba: nastala su oštećenja u vidu, sluhu i govoru te nepokretnost cijelog tijela. Posljedica je i oslabljen refleks gutanja i iskašljavanja zbog čega ima kanilu i sondu za lijekove, hranu i tekućinu. S Davidom se trenutno, uz mnogobrojne lijekove, provode razne fizikalne i logopedske terapije u Njemačkoj i Hrvatskoj, a izrađene su i prilazne rampe za ulaz u kuću – upoznale su nas s Davidovim zdravstvenim stanjem majka Anita i teta Martina.


Davida uskoro očekuje operacija u Srbiji u nadi poboljšanja pokretljivosti ruku i nogu:
– U listopadu 2023. David ide na operaciju u privatnu kliniku u Srbiju gdje će medicinski stručnjaci iz Rusije obaviti određene zahvate na Davidovim rukama i nogama kako bi dalje mogao nastaviti kvalitetniju rehabilitaciju i napokon, nadamo se, opet stati na svoje noge – ispričala nam je Davidova obitelj.


Njegovo zdravstveno stanje je, uz pomoć i njegu, i veliki financijski teret za obitelj. Zbog toga su dosad provedena razna humanitarna događanja od strane udruga i župe na području općine Mače i od strane Općine Mihovljan.– Njegovi lijekovi i medicinski materijal doplaćuju se na mjesečnoj razini kao i svaka fizikalna terapija u Njemačkoj i Hrvatskoj, a tu su i veliki troškovi putovanja i boravka na različitim lokacijama te troškovi operacije i boravka u Srbiji. Mi smo kao obitelj otvorili račun u banci za pomoć i donacije dobrih ljudi. Obitelj daje sve od sebe u ovoj Davidovoj borbi u nadi da će se on maksimalno oporaviti. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u Davidovoj borbi jer svaka i najmanja pomoć za Davida je velika i nijedan čin dobrote nije uzaludan – zahvaljuje Davidova obitelj.


Svi koji žele pomoći svoju donaciju možete uručiti osobno bilo kojem od članova bliže obitelji ili izvršiti uplatu na sljedeći način:
- žiro račun:
ANITA VUGREK
IBAN: HR03 2340 0093 1138 0949 4
- Paypal:
@anitavugrek
e-mail: [email protected]

Još članaka iz "Mače"

Facebook