Prethodni članak
Sljedeći članak

Gaj očitao lekciju lideru i ponovno zasjeo na drugu poziciju

  • Martin Šaban.JPG

    Martin Šaban


S puno je problema Gaj dočekao lidera Segestu. Nisu mogli nastupiti isključeni Šoštarić i Postonjski, Kovačić zbog tri žuta kartona, od ranije nema ozlijeđenih Vukadina i Cvrtila, a bio je upitan i nastup ozlijeđenog Deaka. I tako destkovan Gaj očitao je lekciju lideru Segesti i zasluženo slavio s 3:1 s čime je ponovno zauzeo drugo mjesto nakon što je Lučko iznenađujuće poraženo od Zeline.

Već u 1. minuti domaći su poveli. Deak je odlično ušao s lijeve strane i idealno uposlio Šabana koji pogađa kontra rašlje za 1:0. U 19. minuti već je 2:0. Ristovski dugom loptom odično pronalazi Nikolića koji prekrasnim lobom prebacuje gostujćeg vratara Matulića za povećanja vodstva domaćih. Novi šok za lidera stiže u 26. minuti. Dugi aut izvodi Sambol, Mazalović glavom prebacuje na Šabana, a ovaj majstorski prima lopta i prekrasnim volejem zabija za 3:0 i Segesta je „na koljenima“. Imaju gosti malo i sreće što su se već u prvom poluvremenu ozlijedili raspoloženi Šaban i Mazalović, jer bi vjerojatnije i ozbijnije stradali. Ovako se Gaj bez sedam standarnih igrača morao fokusirati na obranu i očuvanje vodstva. Gosti su u prvom dijelu imali tek jedan neprecizan udarac Kukoča iz slobodnog udarca u 38. minuti, dok je u 43. dobro glavom pucao Martinović, no Strahonja je obranio njegov udarac.

U 51. minuti domaći su mogli povećati vodstvo, no Plehan promašuje čisti „zicer“. Gosti smajnjuju vodstvo u 64. minuti. Rendulić se dobro ubacio i rutinirano zabio za 3:1, nakon što su domaći malo stali i reklamirali zaleđe. Segesta je nakon toga pritisnula, bilo je tu dosta nepreciznih udaraca i udaraca u blok, bez prijetnje za Strahonju. Tek je bio opasan udarac Kukoča u 82. minuti kojeg je mladi vratar domaćih odlično obranio i veliko i zasluženo slavlje domaćih moglo je početi.

GAJ MAČE – SEGESTA

MAČE: stadion NK Gaj, GLEDATELJA: 200 , SUCI: Jović, Stanković i Jurčec.

STRIJELCI: 1:0 Šaban 1', 2:0 Nikolić 19', 3:0 Šaban 26', 3:1 Rendulić 64'.

GAJ MAČE: Strahonja, Deak, Tepšić, Sambol, Haramustek, Šaban (37' Plehan, 90' Cicnjak), Nikolić, Sedak (78' Dačnik-Kovačić), Kovač, Ristovski, Mazalović (46' Baneković). TRENER: Marijan Glavica

SEGESTA: Matulić, Zlatunić (67' Solomun), Vanzela, Kopić, Kesić (80' Bertina), Kesić, Kapac, Periera (58' Živčić), Đurić, Rendulić, Martinović (58' Bičanić), Kukoč-Petarello. TRENER: Zoran Buinac

Još članaka iz "Mače"

Facebook