Prethodni članak
Sljedeći članak

VIDEO: Nakon 18 godina, zagrebački ZOO ima bebe čupavouhih lemura

Kako kažu iz Zoološkog, malene lemurice dobro napreduju


Zagrebački Zoološki vrt ima još dvije nove bebe. Radi se o mladuncima čupavouhih lemura, dvije ženke koje su na svijet stigle početkom srpnja. Posljednji su se put čupavouhi lemuri na istoj adresi rodili prije 18 godina. Mama dvije lemurice je 15-godišnja Padme, a tata je čak 12 mlađi John John, kako piše Telegram.

-Padme je prije dvije godine u Hrvatsku stigla iz Italije, a John John iz Danske. Njihova ljubav koja je donijela potomstvo, sada je tema razgovora u zoološkim vrtovima diljem Europe. Naime, čupavouhi lemuri su prema crvenom popisu Međunarodnog saveza za očuvanje prirode kritično ugrožena vrsta i svaka je nova jedinka izuzetno vrijedna - kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Kako kažu iz Zoološkog, malene lemurice dobro napreduju i još uvijek sišu majčino mlijeko. - No kako u svemu oponašaju roditelje, prije nekoliko su dana počele grickati vrbinu granu te povrće. Ljupke lemurice znatiželjne su i zaigrane, pa se sve odvažnije penju po svemu što ih okružuje - govore iz Zoološkog. Bebe još uvijek nemaju imena, a iako su rođene sa samo 100 grama, već s pet mjeseci mladunci lemura dovoljno su jaki da se penju po drveću. Čupavouhi lemuri inače žive u skupinama od pet jedinki, a glavne su upravo ženke. Većinu vremena provode visoko u krošnjama i najaktivniji su u sumrak i rano ujutro kada traže hranu.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook