Prethodni članak
Sljedeći članak

[NEVJEROJATAN VIDEO] Najjači zagorski policajac izdresirao svog mačka Mrkija

Svi misle da ja doma imam nekog rotvajlera za ljubimca, a ja imam mačka Mrkija i mačku Nalu, koju sam udomio prije dva tjedna, da Mrki ne bude sam – uz smijeh nam govori Srele


Najjači zagorski policajac, 48-godišnji Srećko Martinić Srele iz Oroslavja, diplomirani trener powerliftinga, državni prvak i viceprvak svijeta u bench pressu, mnogima naoko izgleda grubo, kako izgledom, tako ponekad i svojim nastupom. Ipak, Srele svojim pratiteljima na društvenim mrežama nerijetko otkriva i svoju toplu, humanu stranu, posebno kad je u pitanju ljubav prema životinjama, ponajviše mačkama. Posebno je aktivan na Instagramu, na kojem ima preko 9 tisuća pratitelja, a na kojem redovito objavljuje fotografije i video snimke svojih ljubimaca.

  Foto: Screenshoot Instagram

-Svi misle da ja doma imam nekog rotvajlera za ljubimca, a ja imam mačka Mrkija i mačku Nalu, koju sam udomio prije dva tjedna, da Mrki ne bude sam – uz smijeh nam govori Srele, koji je svjestan da njegova vanjština baš i ne odgovara stereotipnoj slici nekog koga bi većina ljudi zamišljala kao velikog ljubitelja mačaka. – Da, mačke posebno obožavam. Imao sam i psa do prije tri godine. I to je bio mješanac pekinezera i lovnog terijera, no, nažalost, imao je već 16 godina, bio je star i bolestan, dobio je i epileptični napadaj pa smo ga bili prisiljeni uspavati – rekao nam je Srele.

  Prije dva tjedna pridružila im se i mala mješanka Nala

Ljubav prema životinjama, kaže, razvio je još u djetinjstvu, a u toj je ljubavi našao i srodnu dušu u svojoj supruzi Ružici, nekadašnjoj svjetskoj prvakinji u bench pressu.

-Moja supruga i ja smo do sad udomili valjda pedesetak mačaka. Imali smo Tobacco shop u Oroslavju, tamo su stalno dolazile mačke lutalice i mi smo ih zbrinjavali, odnosno pronalazili smo im udomitelje. Neke su pregazili i auti pa smo im rješavali i operacije prije udomljavanja – priča nam Srele.

  Srele i njegov mačak Mrki vole se javno

Kako je rekao, za Mrkijevu dresuru 'kriva' je korona. – Mrkiju nismo tražili udomitelje, nego smo ga udomili mi, ostavili smo ga kod nas doma, i kad je počeo lockdown zbog korone, malo sam se s njim zabavljao i učio sam ga da 'daje pet'. I naučio je, što je dosta zanimljivo, budući da je mačke teško dresirati, pogotovo na taj način, da ponavljaju po pet, šest puta jednu te istu stvar. Vidio sam samo jednu mačku iz Amerike na Instagramu, koja je 'davala pet' više puta zaredom – kaže Srele te dodaje kako su mačke najbolja antistres terapija.

 A kako mačak Mrki i Srele uče malu Nalu 'davati pet', pogledajte u ovom videu:

 

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook