Prethodni članak
Sljedeći članak

Mjesec studeni - mjesec udomljavanja starijih pasa: Donirajmo stare deke da im utoplimo zimske dane i razmotrite opciju udomljavanja

Sklonište za nezbrinute životinje ‘Luč Zagorja’ organizira još jednu u nizu akcija Prošeći me’, gdje imate priliku prošetati pse iz skloništa i na taj način uljepšati im boravak


Sklonište za nezbrinute životinje ‘Luč Zagorja’ jedina je ustanova na području Krapinsko-zagorske županije koja prihvaća sve napuštene životinje bez obzira na dob ili spol, ustanova gdje te životinje dobivaju adekvatnu veterinarsku skrb te budu smještene do njihovog trajnog udomljenja.

-Kapaciteti skloništa su konstantno popunjeni te skrećemo pažnju na sve trenutne i buduće vlasnike kućnih ljubimaca da prilikom nabavke istog najprije razmisle o udomljenju. Udomljavanjem dobivaju socijaliziranu životinju, cijepljenu, mikročipiranu, očišćenu od svih nametnika, kastriranu/steriliziranu potpuno besplatno te na taj način nemaju uobičajenih veterinarskih troškova u prvoj godini života ljubimca - poručuju iz skloništa.

 

Pošto se bliže zimski mjeseci, a mjesec studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa zbog toga što sa starošću psi sve teže podnose hladnoću, isto tako dodatno razmotrite opciju trajnog ili privremenog udomljenja starijeg psa te donirate stare deke da im obogatimo i utoplimo hladne zimske dane.

S namjerom da uljepšaju i skrate boravak štićenicima u skloništu i ovaj su vikend su odlučili organizirati još jednu u nizu akcija za javnost ‘Prošeći me’ uz snimanje emisije za ‘Mrežu TV’. Izlazak u šetnju jedan je od najvažnijih događaja u danu svakog psa. U šetnji psi obavljaju nuždu, ona im omogućuje tjelesnu vježbu, mentalnu stimulaciju i priliku da saznaju što se događa u susjedstvu. Redovni izlasci u šetnju služe psima da budu fizički aktivni i psihički potaknuti na razmišljanja primjerena psima. Zbog toga sutra, u subotu 21. studenoga, u 9h nastavlja se akciju šetanja pasa iz skloništa za nezbrinute životinje 'Luč Zagorja'.

 

Akciju je već održana u 2 navrata, prošle dvije subote i pokazale su se izuzetno korisnom za životinje te potaknule velik interes javnosti. Sklonište je smješteno na području Selnice, općina Marija Bistrica, izolirano od javnosti i okolnog naselja u netaknutom komadiću prirode okruženo šumom pruža svojim štićenicima idealno okruženje za igru a njihovim posjetiteljima priliku da bezbrižno, bez bojazni zaraze izađu van i udahnu svježeg zraka.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook