Prethodni članak
Sljedeći članak

LUČ ZAGORJA: Kapaciteti su im gotovo popunjeni, a njihovi cijepljeni, kastrirani, strilizirani i socijalizirani psi čekaju nove vlasnike i topli dom

Sklonište će tijekom prosinca održavati online predavanja za osnovnoškolce o problematici napuštenih životinja


Sklonište za nezbrinute životinje ‘Luč Zagorja’ u Selnici jedina je ustanova na području Krapinsko-zagorske županije koja prihvaća sve napuštene životinje bez obzira na dob ili spol, ustanova gdje te životinje dobivaju adekvatnu veterinarsku skrb te budu smještene do njihovog trajnog udomljenja.

U ožujku ove godine u organizaciji Skloništa održana su predavanja svim razredima AGM Zabok na temu problematike napuštenih životinja te na koji način prevenirati prekomjerno razmnožavanje i stvaranje novih, neželjenih i naposljetku napuštenih životinja. Predavanja su održana u sklopu provedbe projekta iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja inicijativom učenika 3. razreda, pod vodstvom mentorice Katarine Halambek Švec, prof. te voditeljice skloništa vet. teh. Mirjane Zajec i dr. med. vet. Krunoslava Bodalca. - Kroz održanih 9 predavanja upoznali smo učenike s našim skloništem, što učiniti u situaciji kada se pronađe napuštena ili izgubljena životinja, što se sa životinjom dešava po dolasku u sklonište, dotakli smo se i virusnih bolesti te naposljetku koji je način i proces udomljavanja životinje iz skloništa za nezbrinute životinje 'Luč Zagorja'. Ostali smo ugodno iznenađeni iskazanom zainteresiranošću te spremno i s veseljem odgovarali na postavljena pitanja – kaže Krunoslav Bodalec.

Nažalost, usprkos uspješnosti navedene akcije te naumom da se isto održi i u drugim školama diljem Krapinsko-zagorske županije, kako osnovnim tako i srednjim, zbog pandemije koronavirusa i kako bi zaštitili sebe i naše najvrjednije generacije školaraca isto je bilo obustavljeno. - Međutim, i za to smo pronašli rješenje te ćemo tako u prosincu ove godine održati predavanja za osnovne škole na daljinu pomoću aplikacije Zoom – kažu. Predavanja će održati dr. med. vet. Krunoslav Bodalec prilagođena navedenom uzrastu. - Ovim putem želimo skrenuti i pažnju široj javnosti kako je sklonište praktički napunilo svoje kapacitete te molimo sve odgovorne osobe da iskoriste akciju kastracije i sterilizacije mačaka u Veterinarskoj ambulanti Oroslavje i Zlatar. Isto tako apeliramo na sve sadašnje i buduće vlasnike kućnih ljubimaca da savjesno i odgovorno postupaju prema zajednici, da prilikom odluke o nabavci kućnog ljubimca posjete sklonište, nazovu na broj telefona ili barem prolistaju galeriju web stranice skloništa https://skloniste-luc-zagorja.com/ te posjete facebook i instagram stranicu skloništa 'Luč Zagorje' za sve najnovije informacije i ljubimce koji su spremni i čekaju nove vlasnike – pozivau iz Skloništa. Psi su većinom mješanci, dobnih uzrasta 3 mjeseca do 10 godina, pregledani, cijepljeni, čipirani te kastrirani/sterilizirani ovisno o spolu. Sklonište se nalazi u općini Marija Bistrica, Selnica bb. Kontakt brojevi mobitela su: 091/3300-573 Mirjana te 091/3300-588 Krunoslav za sve dodatne informacije.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook

Predmet na kolniku na autocesti A1 na 7+000 km između čvora DONJA ZDENČINA i naplatne postaje DEMERJE u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h. Molimo korisnike za pojačan oprez. Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program