Prethodni članak
Sljedeći članak

Marija: 'Moj mačak Sivko upucan je u glavu već peti put u pola godine. Susjedi je manijak ubio psa'


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije ni u kakvoj vezi s navedenim osobama i događajima

Sivko, kojega obožavamo svi, a najviše djeca, tijekom proljeća došao je u večernje sate u kuću ranjen. Imao je ranu ispod oka koja je krvarila. Pincetom sam mu izvadila šprih koji je ispaljen, koliko se ja razumijem, iz zračne puške i sanirala ranu. Oko mu još suzi. Nešto poput krvavih suza. Oko mu svaku večer perem u kamilici, ispričala je za 24 sata Marija Subotičanec (35), koja živi u Čomborovu putu u Koprivnici.

Vlasnici kućnih ljubimaca na području koprivničkog naselja Vinica unatrag pola godine ponovno su u strahu jer se nakon pet godina pojavio manijak koji zračnom puškom gađa mačke i pse. Gotovo nestvarno zvuči da je mačak Sivko, ljubimac obitelji Subotičanec, pet puta ranjen u samo šest mjeseci. Zlostavljanje, ranjavanje mačaka i pasa događa se samo u koprivničkom kvartu Vinica i nije zabilježeno u drugim dijelovima Koprivnice, piše Željko Rukavina, novinar 24 sata.

Gospođa Marija kaže kako je njezina obitelj navikla na pse i mačke jer su njezini roditelji voljeli kućne ljubimce, a ta je ljubav prešla na nju i njezino troje djece. Prije dva tjedna Sivko je ranjen po peti put, i ponovno u glavu zračnom puškom. Marija, njezina djeca i roditelji svaki dan strepe hoće li se mačak u predvečer vratiti kući živ i zdrav ili će ga nepoznati monstrum ponovno upucati.

Slučaj ranjavanja mačka Sivka u tom kvartu nije usamljen jer su se, navodno, neki mještani javili i policiji. Nekoliko stotina metara od obitelji Subotičanec živi Suzana Tkalec (33), koja je imala psa mješanca Bundoša koji, za razliku od Sivka, nije preživio drugo ranjavanje.

- Prvi put je ranjen 17. rujna u jednu stranu tijela, a dan kasnije, u subotu, 18. rujna, hitac je bio smrtonosan jer ni operativni zahvat veterinara nije Bundošu pomogao - jada se Suzana. Njezin pas je, kao i mačak njezine susjede i kume Marije Subotičanec, pogođen iz zračne puške. Veterinar je pokušao sve, no 10-mjesečni Bundoš je dva dana kasnije uginuo.

Iz PU koprivničko-križevačke su u ponedjeljak odgovorili za 24 sata da policija provodi kriminalistička istraživanja.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook