Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako pomoći ljubimcima da lakše podnesu vrućinu?

I njima je vruće


Kako pomoći ljubimcima da lakše podnesu vrućinu? Organizacije za zaštitu životinja ističu da im u svakom trenutku treba biti osiguran pristup svježoj vodi.

U zdjelice s vodom mogu se povremeno ubaciti kockice leda da se rashladi ili sami pripremite svojim ljubimcima ledene poslastice. Također, možete im dati mokre ručnike na kojima mogu ležati ili ostaviti bazenčići ili lavor pun vode ako imate dvorište.

Ako morate s kućnim ljubimcem u šetnju ili ga puštate van, pobrinite se da to nije u vrijeme kad je sunce najjače i ne zaboravite – temperatura ceste, odnosno asfalta može biti i deset stupnjeva viša od temperature u zraku. Vaš ljubimac to će itekako osjetiti, a uzrokujete i ozbiljne rane na šapama.
Baš kao i ljudi, i životinje mogu patiti od sunčanice. Zato je važno da životinja ima pristup hladu kad su temperature visoke.

Ljubimce nikad ne treba ostavljati u automobilima, staklenicima, garažama, orikolicama, kamp kućicama i slično, čak ni nakratko. Također, ograničite aktivnost svom ljubimcu kad je tako vruće. Čak i ako imate ljubimca sklonog tropima, poput guštera ili ribe, pobrinite se da im nastamba nije na direktnom suncu kako se ne bi pregrijala, piše N1.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook