Prethodni članak
Sljedeći članak

Znate li kojim su danima žene najviše raspoložene za seks? Moglo bi vas iznenaditi...


Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u tjednu ili mjesecu

Kao što svi vjerojatno dobro znaju, postoji hrpa nehormonskih čimbenika koji utječu na seksualni nagon. Dobro je utvrđeno da se libido s godinama smanjuje, osobito nakon menopauze. No pregršt studija koje su pokušavale promatrati promjene hormonalnih razina i seksualne želje tijekom mjesečnog ciklusa uglavnom su se pokazale neuvjerljivima. Sve dok studija objavljena 2013. u časopisu Hormones and Behavior 2013. nije pronašla dokaze o korelaciji između to dvoje, piše The Guardian.

Dakle, ako žene nisu raspoložene za seks vikendom, to nije problem. Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u tjednu ili mjesecu.

Na ženski libido utječu razni vanjski, ali i unutarnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvijek ista, snažna i uvijek izražena. Ukoliko ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo u pitanju su specifični dani u mjesecu. Nаjjаči libido je neposredno prije i za vrijeme plodnih dаnа, točnije, vrlo brzo nakon završetka “onih dana”.

Međutim, osim hormona, nа želju zа seksom utječe veliki niz faktora, a između ostalog i to koji je dan u tjednu. Istraživanje provedeno nа velikom uzorku slobodnih i žena u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najprije voditi ljubаv ponedjeljkom i srijedom, dok one u vezi akciju ostavljaju za petak ili subotu, prenosi Večernji list.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook