Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski policajac preuzeo vodstvo u 'Večeri za 5', no kritika je niz: 'U glavnom jelu je nešto bilo pregoreno'


Davor Hojsak FOTO: RTL

Policajac Davor Hojsak (45) ugostio je protukandidate trećeg dana 'Večere za 5'. Za svoju večeru dobio je 37 bodova te je time prešao u ovotjedno vodstvo. Devetke je dobio od Lane, Petre i Josipa, a desetku mu je udijelila samo Marija. "Moglo je biti bolje, nije mi se svidjelo što je u glavnom jelu bilo nešto pregoreno", zaključila je Petra.

Pripravu večere započeo je desertom 'Jednostavno fino'. "Ako bude fino i jednostavno, može biti dobro", komentirala je Marija. "Pretpostavljam da će to biti cheesecake, njega je jednostavno napraviti", pretpostavila je, pak, Lana. Otkrio je uskoro Davor da se radi o desertu u čaši - s mascarponeom, slatkim vrhnjem, sirom i mljevenim keksom te šumskim voćem. Uslijedila je priprava 'Ribice u mutnom'. Glavno jelo domaćin je odlučio spraviti svinjski file u umaku od gljiva sa širokim rezancima. "Svinjetina mi nije problem dva dana zaredom, ali bih htjela da nije pripremljena kao jučer", otkrila je Lana. 'Zagorski brzaci' posljednje su jelo koje je domaćin spravio. Za predjelo je Davor napravio pogačice s čvarcima i češnjakom i lukom. Usto, napravio je zagorske ražnjiće sa suhomesnatim proizvodima.

Aperitiv FOTO: RTL


Kada je završio s pripravom jela, Davor se okrenuo pripremi za dolazak gostiju. Ekipi je ponudio medicu, šljivovicu i liker od ruža. "Bio je malo zbunjen", komentirala je Marija domaćica. "Izgledao je kao da ga je umorilo kuhanje, ali trudio se", dodala je Petra. "Medica mi je bila dobra", komentirao je aperitiv Josip.


Predjelo FOTO: RTL


Uskoro su pred ekipu stigli 'Zagorski brzaci'. "Super složeno, pogačice, ražnjići...", pohvalila je izgled predjela Marija. "Dodala bih biljčicu, nešto da malo podigne izgled", dodala je, pak, Petra. Kako bilo, ekipa se prihvatila blagovanja i pohvalili su predjelo. "Pogača je bila dobra, ali tvrđe pečena. Ukus je bio dobar", zaključio je Josip. "Na ražnjiću je bilo sira, pršuta, bilo je dobro", pohvalila je predjelo Marija.

Glavno jelo FOTO: RTL

Glavno jelo iduće je stiglo pred ekipu. 'Ribice u mutnom' skrivale su svinjski file u umaku od gljiva. "Dekoracija je čisto ok", komentirala je izgled glavnog jela Marija. Petra je detektirala da je domaćinu nešto pregorjelo, no ostali se nisu složili. "Nisam našao", komentirao je Josip. Ekipa je otvoreno kritizirala glavno jelo zbog nedostatka umaka, a domaćin je komentare uvažio. "Glavno jelo je bilo ukusno, ali bilo je premalo umaka i previše tjestenine", ocijenio je sve Josip.


Desert FOTO: RTL


Za kraj - stigao je desert. Na račun njega dobio je pohvale! "Desert je bio dobar, šumsko voće, kakao, mascarpone", zaključio je Josip. Za kraj - Davorove kćeri su udijelile ekipi prigodne poklone, uslijedilo je veliko iznenađenje. Narodna nošnja i glazba ekipu su oduševile. "Meni se to sasvim sviđa", otkrila je Lana. "S 'Faringašima' ne možeš pogriješiti", poentirala je i Petra za kraj.

Iznenađenje FOTO: RTL

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook