Prethodni članak
Sljedeći članak

URNEBESNO: Komentar jednog 'uhljeba' do suza nasmijao čitavu Hrvatsku


Foto: screenshoot Facebook

Iako je neosporno da većina djelatnika u državnim, regionalnim i lokalnim institucijama, ustanovama i ostalim djelatnostima koje spadaju u "javni  sektor", vrlo marljivo, savjesno i odgovorno radi svoj posao i to za poprilično skromnu mjesečnu plaću, nije nikakva tajna da među njima ima i onaj jako vidljivi dio "kukolja".

Uglavnom je riječ o onima koji su svoje zaposlenje dobili zahvaljujući rodbinskim, stranačkim ili kakvim drugim 'vezama', a ne samo da svoje radno mjesto nisu zaslužili, već ga ni tako dobivenog ne doživljavaju ozbiljno pa svoje radne obaveze odrađuju nezainteresirano, bezvoljno, polovično, aljkavo ili čak nikako.

Među građanima se odavno uvriježio termin da je riječ o 'uhljebljenima', a takve zaposlenike u javnom sektoru nazivaju 'uhljebima'.

Već dugi niz godina na Facebooku postoji i satirična stranica "Uhljeb", gdje na vrlo komičan način netko iznosi kakrikirane komentare i objavljuje postove sa stajališta 'jednog uhljeba'.

Dakako, ponavljamo još jednom, sasvim je očito kako se radi isključivo o šaljivoj stranici sa šaljivim sadržajem, što je vidljivo i iz njezinog samog opisa.

U svakom slučaju, taj imaginarni 'Uhljeb' ovih je dana svojim komentarom do suza nasmijao čitavu Hrvatsku.

Ispod objave "Za korizmu ću se odreći...", gdje su se u komentarima očekivali odgovori pratitelja stranice, 'Uhljeb' je dao i svoj urnebesni odgovor na to 'pitanje' čega će se on odreći tijekom korizme.

" Popodnevnog spavanja. Jer kad god se naspavam popodne, ne mogu sutradan na poslu ni oka sklopiti", napisao je Uhljeb.

Time je nasmijao mnoštvo, koji su to pokazali i svojim lajkovima u obliku emotikona smijeha.

Sam komentar izazvao je dvostruko više reakcija pratitelja nego sama objava, a screenshoot objave s komentarom masovno se širi i ostalim društvenim mrežama.


U svakom slučaju, jedno se mora priznati: Šala je urnebesno duhovita.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook