Prethodni članak
Sljedeći članak

Povijesni presedan lovca Deana u Superpotjeri baš na Zagorcu! Evo kako je završilo


U novom izdanju Superpotjere nastupilo je četvero natjecatelja: Sergej Novosel Vučković iz Zagreba, Goran Privrat iz Medulina, Filip Vinković iz Žabnika i Petar Škof iz Zaboka.

I ove nedjelje tu je bio super tim Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga.

Između ostalih protiv lovaca se natjecao i jedan Zagorec.

Petar Škof, 27-godišnjak iz Zaboka prvostupnik je informatike. Iznos koji očekuje je 10.000 eura. Potrošio bi ih na putovanje i počastio prijatelje i obitelj.

Petar: Bilo bi glupo da sad u ovom povijesnom trenutku prihvatim bilo što drugo osim pet lovaca i 45 sekundi!

U prvom krugu Petar je osvojio 1.500 eura, odgovorivši točno na tri pitanja, piše HRT.

Dean je kao peti lovac napravio iznimku te je spustio vrijeme u odnosu na četiri lovca za jednu sekundu i dao duplo višu ponudu.

- Napravit ću presedan kojeg još nismo imali, ja se nadam da se režija neće ljutiti i da ću nastaviti raditi ovaj kviz. Ja bih se s vama igrao. Prvi put u povijesti smanjujem vrijeme na 45 sekundi i nadam se da to smijem, rekao je Dean.

Petar se u brzopoteznoj igri odlučio suprotstaviti timu od svih petero lovaca i prihvatio Deanovu ponudu od 20.000 eura. Lovci su zatražili 45 sekundi na svom satu.

Nije znao koji je Euklidov spis sve do 19 stoljeća bio osnovni udžbenik geometrije, kao ni da su na latinskom jeziku napisane četiri petine sačuvanih djela Marka Marulića. Mislio je da se radi o talijanskom jeziku. Nepoznato mu je bilo i da je jedan, jedini zajednički djelitelj brojeva 401 i 607, kao i da je Jo Calderone muški alter ego s albuma Born This Way Lady Gage. Nije znao niti da je Aljaska Savezna država SAD-a s najviše aktivnih vulkana. Mislio je da se radi o Havajima. 

Iako je imao 15 sekundi prednosti, Petar nije uspio protiv odlične ekipe lovaca!

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook