Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovu pjesmu HRT nije pustio na Doru.'Možda jednostavno nije format kojim bi se Hrvatska ponosila'


25-godišnja pjevačica i harmonikašica Stela Rade, kojoj je nedavno otkazan nastup u Svetom Ivanu Zelini, objavila je pjesmu Balkan Pop kojom se prijavila na Doru - i nije prošla.

Ova pjesma je izvorno prijavljena za nastup na Dori, ali nakon što se Stela nije uspjela kvalificirati, odlučila je podijeliti svoju viziju kako bi to izgledalo da je baš ona predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.

"Pjesma Balkan Pop se zapravo ciljano radila za Doru, odnosno imala sam neki koncept u glavi jedno dva mjeseca prije Dore. Iako je bilo sve u zadnji trenutak, zacrtala sam ove godine da definitivno idem na Doru. Negdje mi je u glavi bilo da idem potencijalno i na Eurosong jer ja, kada idem u nešto, dajem sto posto od sebe, pa i očekujem najviše od toga. Inače to ne bih ni radila", rekla je Stela za Index .

"S obzirom na to da pjesma nije prošla na Doru, što me malo poljuljalo, na neki način sam se i zapitala oko nekih stvari; što radim krivo i zašto nije prošla i u čemu je problem. Međutim zaključila sam da možda stvarno pjesma nije za hrvatsko tržište i za pjesmu koja bi predstavljala Hrvatsku. Iako mislim da melos (melodija) pjesme ne bi trebao imati veze s time, mogu razumjeti perspektivu ljudi koji su birali pjesme za Doru. Razumijem da možda jednostavno nije format kojim bi se Hrvatska ponosila", govori Stela.

Činjenica da se nije plasirala na Doru nije ju poljuljala te je pjesmu ipak objavila.

"Iako pjesma nije prošla na Doru i cijela želja je pala u vodu, ja sam odlučila ne dopustiti da sve propadne te sam napravila spot koji bi otprilike prikazivao moj idejni nastup na Euroviziji. Naravno, to bi izgledalo puno spektakularnije da su to mogli biti uvjeti koje omogućava eurovizijska pozornica i produkcija, ali s obzirom na to da to nije bio slučaj - mi smo napravili približno. Spot izgleda kako izgleda je čisto da sebi neku želju ispunim i na neki način 'prisustvujem' na Euroviziji ove godine", kaže Stela.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook