Prethodni članak
Sljedeći članak

[NJIHOV JE DAN] Tko je nježan, tko oprezan, a tko galantan?


Ime Goran je slavensko muško ime, u značenju brđanin, planinac, rasprostranjeno na govornom području Južnih Slavena. Goran je ime koje se najčešće koristi u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori. Ženski oblici ovog imena su Gorana i Goranka. Goran i Gorana su nježni, razumni i opušteni, govori skriveno značenje njihovih imena.

Porijeklo imena Gordana dolazi iz grčkog Gordianos ili latinskog Gordianus što je bio naziv glavnog grada Gordijum starodrevnog maloazijskog kraljevstva Frigije i uz kojeg se veže legenda o Gordijskom čvoru. Nastanak ovog imena je također povezano s pridjevom gord, gordo, gorda, ponosno. Muški oblik ovog imena je Gordan.

Grga je ime grčkog porijekla. Značenje imena budаn, pаžljiv. Grgur je muško ime grčkog porijekla. Značenje imena dolazi od grčkog Gregorios što znači onaj koji je oprezan.

Osobe koje nose ime Gordana i Gordan su galantne, opuštene i rječite, govori skriveno značenje njihovih imena, dok su osobe koje nose ime Grgur glasne, ugodne i razgovorljive. Grgur je gostoljubiv, razuman i angažiran.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook