Prethodni članak
Sljedeći članak

[NJIHOV JE DAN] Suzana, Emilija, Teodor i Željko slave imendan!


Suzana je žensko biblijsko ime (Šošana) i ima značenje lotosov cvijet. Suzana je sjajna, unikatna i nestašna, kaže skriveno značenje imena.

Emilija je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena dolazi od latinskog aemula što znači oponašajuća i ona koja se takmiči. Drugi oblici ovog imena su imena Emilia, Emili, Emil, Emilio. Emilija je jasna, izdržljiva i angažirana, kaže skriveno značenje imena.

Ime Teodor potiče iz grčkog imena Theodoros. Theos znači Bog dok doron znači dar, ili iz starohebrejskog Ionathan u značenju dar božji. Skriveno značenje ovog imena govori da je temperamentan, entuzijastičan, odvažan, detaljan, optimističan i razuman.

Željko je muško ime. Dolazi od imenice želja. Skraćenica je imena Želimir. Najčešće se tumači kao prijevod latinskog imena Desiderius (u ženskom obliku Desideria), koje se zasniva na latinskoj riječi desiderium - želja, čežnja. Ženska verzija ovog imena je Željka. Željko je živahan, elegantan, ležeran, jasan, kreativan i osjećajan, kaže skriveno značenje ovog imena.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook