Prethodni članak
Sljedeći članak

JESTE LI ZNALI? Ove komade odjeće nikako ne smijete prati u perilici!


Budući da je odjeći potrebno puno vremena da se osuši, pranje tijekom hladnog vremena postaje sve rjeđe, a ukoliko niste znali postoje i neki komadi koji se nikako ne bi smjeli ubacivati u mašinu, jer ćete time napraviti veću štetu, piše Mondo.

Grudnjaci
Prvo mjesto zauzeli su grudnjaci jer žice mogu oštetiti bubanj, a kopče mogu poderati odjeću koja se pere zajedno s grudnjacima. Također, može se srozati i kvaliteta grudnjaka .Stoga je bolje grudnjake prati ručno.

Kravate
Većina kravata je napravljena osjetljivih materijala pa bi prilikom brzog pranja u mašini mogle izgubiti oblik ili uprljati drugu odjeću. Također, kravate radije perite ručno ili ih ponesite na kemijsko čišćenje.

Odjeća sa dekoracijom
Prije ubacivanja u mašinu, zakopčajte hlače, košulje te ostalo jer zatvarači i dugmići mogu se zaglaviti u mašini i oštetiti odjeću tijekom pranja. Što se tiče odjeće sa dekorativnim elementima, poput šljokica, perlica i kamenčića, nemojte ih prati u veš mašini, već ručno kako se ne bi zaglavili ili oštetili mašinu.

Svilena odjeća
Većina svilenih predmeta zahtjeva kemijsko čišćenje ili nježno ručno pranje, zbog visokih temperatura i centrifuga, koje mogu uništiti osjetljivu tkaninu. Svilena odjeća može se poderati ili izgubiti oblik. Zato je bolje oprati ju ručno.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook