Prethodni članak
Sljedeći članak

Istraživanja otkrivaju: Je li ovo najpopularnija hrana u Hrvata?


Povodom Međunarodnog dana burgera, koji se obilježava 28. svibnja, popularna i mnogima omiljena aplikacija za dostavu hrane, namirnica i ostalih proizvoda iz domaćih restorana i trgovina Glovo otkriva trendove konzumacije hamburgera u Hrvatskoj tijekom prošle, 2022. godine.

Tako su otkrili kako su Hrvati lani preko njihove usluge, naručili više od 1,7 milijuna hamburgera, što bi bio jedan hamburger svake 3 minute, a to Hrvatsku svrstava među 10 zemalja u kojima se najviše naručuju i jedu hamburgeri, od 25 zemalja u kojima Glovo posluje.

Hamburgere najviše vole u Zagrebu, a potom u Splitu, Osijeku, Rijeci i Zadru, a najčešća su opcija za večeru, obzirom na činjenicu da su se prošle godine hamburgeri najviše naručivali između 19 i 21 sat.

Kraljevi svih burgera su cheeseburger, chicken burger i classic burger, a najskuplja narudžba hamburgera putem aplikacije Glovo u 2022. godini iznosila je 1538 kuna, odnosno više od 200 eura. Također, prema njihovoj statistici, jedna je osoba lani naručila ukupno 579 hamburgera u jednoj godini, što je još jedan dokaz da je ovo ukusno jelo u Hrvatskoj mnogima prvi izbor.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook