Prethodni članak
Sljedeći članak

Zasvijetlila je nova rasvjeta uz državnu cestu u Zagorju

Projekt koji Općina Kumrovec već duži niz godina provodi na svom području je zamjena, odnosno, obnova rasvjetne mreže nije izostala ni ove godine


Mještane Kumrovca ovih je dana razveselilo postavljanje nove rasvjete uz državnu cestu D205.  

– Rasvjeta je postavljena na samom ulazu u Kumrovec, gdje smo htjeli dobiti ne samo na sigurnosti pješaka koji se kreću nogostupom, nego i gustog prometa koji dolazi prema Kumrovcu i teče dalje prema državnoj granici u Razvoru. Prometnica je, pogotovo odkad smo ušli u Šengen, jako prometna i trebali smo tu javnu rasvjetu da osiguramo i pješake i sve ostale sudionike u prometu. S druge strane, htjeli smo dobiti jedan dobar, kvalitetan ulazak u samu Općinu Kumrovec, da bude adekvatno osvijetljen i da ljudi dobiju taj osjećaj da ulaze u neko bitno mjesto – izvijestio nas je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Šplajt: „U planu nam je zamijeniti postojeće svjetiljke LED rasvjetom na području cijele općine“

Vrijednost investicije u iznosu od oko 60.000,00 eura, u 50 postotnom iznosu sufinancirana je od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostatak sredstava osigurala je Općina Kumrovec.

– Investirali smo dosta sredstava jer smo trebali vući novu mrežu i postaviti kandelabre. Radovi su gotovi, rasvjeta nam je zasvijetlila, jedino nam je sad još na redu prikupljanje dokumentacije i dobivanje svih dozvola. U drugoj fazi namjeravamo nastaviti javnu rasvjetu prema Ravnom Brezju i da se spoji s ostatkom javne rasvjete uz državnu cestu D205. U planu nam je zamijeniti postojeće svjetiljke LED rasvjetom na području cijele općine i pokrivanju onih mjesta koja još nemaju adekvatnu javnu rasvjetu. Vjerujem da ćemo to u sljedećem kratkom razdoblju i ostvariti – rekao je kumrovečki načelnik.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook