Prethodni članak
Sljedeći članak

„Uređenjem središnjeg trga, Kumrovec će dobiti novi izgled na zadovoljstvo mještana i gostiju“

Početak 2024. godine u Kumrovcu protječe u znaku obnove glavnoga trga u središtu mjesta. Koji su radovi započeti i što se sve planira raditi otkrio nam je načelnik općine Robert Šplajt


Krajem prošle godine započeli su radovi na obnovi i rekonstrukciji središnjeg kumrovečkog trga. Javnom nabavom predviđena je investicija u iznosu od preko 70.000,00 eura.

– Općinski trg je došao na red za obnovu i dodavanje novih sadržaja. Predviđeno je da se sve stare oštećene ploče izvade van i da se prvo promijeni posteljica na kojoj te ploče leže, a nakon toga da se na površinu općinskog trga ugrade nove betonske ploče. Isto tako uredit ćemo okoliš i oko trga postaviti klupice kako bi sam trg dobio jednu novu, moderniju vizuru. To je taj prvi dio koji predviđamo u samom centru Kumrovca, za što su osigurana sredstva iz Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te iz općinskog proračuna – izvijestio je načelnik Šplajt.

U planu je i daljnja investicija kojom bi se riješilo pitanje zgrade koja nije u općinskom, već u privatnom vlasništvu, a koja se naslanja na općinski trg. – Velika boljka u Kumrovcu je restoran „Stara vura“ koji je poprilično oronuo. Nadam se da ćemo ove godine s vlasnikom i s bankom koja je stavila teret na tu zgradu naći rješenje na obostrano zadovoljstvo kako taj objekt u budućnosti staviti u neku funkciju. Naravno da on iziskuje kompletnu rekonstrukciju i ozbiljne građevinske zahvate, no ostavljamo privatnim investitorima da se s time bave. Naš je interes samo da nemamo jedno takvo ruglo u centru Kumrovca. Pošto mi kao Općina puno investiramo, želimo da se i taj privatni dio isto riješi na zadovoljstvo mještana i gostiju – najavio je kumrovečki načelnik.

Radovi na prvoj etapi uređenja trga trebali bi biti gotovi u sljedeća dva mjeseca, a svečano otvorenje se očekuje na proljeće.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook