Prethodni članak
Sljedeći članak

U Kumrovcu radni vikend prepun radova, ideja, mašte...

Na koloniji sudjeluju kipari iz Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a tema im je 'Likovi iz bajke' i 'Motivi iz Kumrovca'


U Kumrovcu je jučer počela 5. međunarodna umjetnička kolonija 'Kumrovec 2021.' u  organizaciji udruge „Inicijativa za razvoj Kumrovca“. Prisutne su pozdravili načelnik Općine Kumrovec, gospodin Robert Šplajt koji je umjetnicima zaželio dobrodošlicu. Zahvalio se na suradnji između udruge Inicijativa za razvoj Kumrovca i Općine. Kratko se osvrnuo na projekt park šume 'Dubrava' koji je inače financiran iz EU fondova, za koju će umjetnici napraviti 8 likova iz bajki, u ova tri dana, te da je cilj zapravo obogaćivanje turističke ponude najpoznatijeg sela na svijetu.


Dr.sc. Ivica Hrastović, predsjednik udruge ukratko je istaknuo kako je došlo do suradnje i da ova 5.međunarodna umjetnička kolonija zapravo jedan projekt gdje će umjetnici kipari i slikari imati na raspolaganju svoju maštu i ideje te ih pretvoriti u prekrasne likove koji će se izložiti na otvorenome te Maja Vukina - Bogović voditeljica umjetničke kolonija koja je zahvalila i ravnateljici OŠ Kumrovec Maji Preglej što je dovela djecu koja će sudjelovati i modelirati iz glinamola. Ukratko ovo je radni vikend prepun radova, ideja, mašte, međugeneracijske suradnje i druženja.
Za glazbenu dobrodošlicu pobrinula se Etno udruga 'Zipka'.

Na koloniji sudjeluju kipari iz Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a tema im je 'Likovi iz bajke' i 'Motivi iz Kumrovca'. Gosti likovne kolonije su učenici OŠ Kumrovec, Klanjec, Tuhelj, Desinić i Kraljevec na Sutli.

Kipari će osmisliti i izraditi likove iz drveta, a organizatori zahvaljuju Hrvatskim šumama na donaciji drveta koji će nakon izrade biti postavljeni u park šumi 'Dubrava' podno Spomen doma.
Umjetnička kolonija traje od 10.09. – 12.09.2021. U subotu prije Zagorske svadbe u srcu muzeja 'staro selo' Kumrovec, posjetitelji će već moći pogledati kako umjetnici izrađuju likove iz drveta s motornim pilama i ostalim primjerenim alatom kraj hostela Kumrovec i parku Hrvatskih branitelja.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook