Prethodni članak
Sljedeći članak

Turk i Kacin obranili naslov, Šamec i Šalec vodili AK Zagorje do ekipne pobjede


Slovenska rally posada Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundaiu i20 uspjela je obraniti naslov prošlogodišnjeg prvaka na još jednom spektakularanom kumrovečkom rallyu. Nakon 11 atraktivnih brzinaca sjajna slovenska posada ostvarila je vrijeme 1:08:57,7, čime su drugoplasiranu njemačku posadu Dominik Dinkel i Pirmin Winklhofer u Ford Fiesti Rally2 ostavili iza sebe za 10,6 sekundi. Njemačka posada bila je vodeća nakon prvog dana i dva tuheljska brzinca. Vodstvo su držali sve do petog brzinca "Kumrovec 1" koje su Rok Turk i Blanka Kacin dobili s prednošću od 12.4 sekunde i tako prešli u vodstvo koje su do pretposljednjeg brzinca podignuli na 20 sekundi, pa u zadnjem brzincu nisu trebali riskirati već su ga odradili rutiniski i došli do pobjede. Treće mjesto pripalo je mađarskoj posadi Antal Kovacs i Richard Csaki u Ford Fiesti R5 MkII.

Iako su Juraj Šebalj i Marijan Stublić u Toyoty GR Yaris dugo bili najbolja hrvatska posada, na kraju su pobjedu u ukupnom poretku za PH odnijeli Viliam Prodan i Marko Stiperski u Ford Fiesti Rally3., Šebalj i Stublić završili su na drugom mjestu u PH, a Nenad Hervatin i Doris Labinjanin u Peugeotu 306 bili su treći. U "generalci" Prodan i Stiperski bili su peti, Šebalji i Stublić šesti, a Hervatin i Labinjanin deseti.

Zagorske posade ponovno su bile na nivou zadatka. Predvodili su ih Dario Šamec i Florian Šalec u Peugeotu 206 RC. Šamec i Šalec došli su do čak 16. mjesta u "generalci", no ono što je važnije pokorili su klasu 3 i odnijeli pehar pobjednika u njoj, dok su generalnom poretku za PH osvojili odlično peto mjesto. Bilo je ovo još jedno njihovo sjajno izdanje.

Odličan posao odradila je i posada Emanuel Idžaković (Zagorje) i Josip Borovec (AK Delta sport) u Opel Adamu. Oni su u "generalci" bili na 18. mjestu, u grupi S2 uzeli su drugo mjesto, u klasi 5 četvrto, dok su istovremeno bili šesta posada u generalnom poretku za PH.

Vedran Šipoš (Zagorje) i Aleksandra Devunić (Delta sport) u Renault Cliu Rally4  stigli su do 41. mjesta u "generalci" ali i do ukupne pobjede u klasi 2.

Krunoslav Car i Danijel Slunjski u Fiat Puntu zauzeli su 48. mjesto u "generalci" i 12. mjesto u klasi 5 u poretku za PH.

Saša Horvat (Zagorje) i Damir Boc (Delta) u Škodi Fabiji 1.4 zauzeli su 56. mjesto u "generalci" i četvrto mjesto u klasi 4 u poretku za PH. Također u Škodi Fabiji 1.4 Nikola Labaš i Nikola Miketić osvojili su 58. mjesto u "generalci" i peto mjesto u klasi 4 u poretku za PH.

AK Zagorje najbolji je hrvatski klub u ekipnom poretku sa 79 osvojenih bodova. Drugo mjesto pripalo je AK Opatija Motosport sa 69, a treće AKK Sveta Nedelja sa 62 boda.

AK Delta sport još jednom se pokazao sjajnim organizatorom, a odlične je partnere imao u Krapinsko-zagorskoj županiji, te općinama Kumrovec, Zagorska Sela, Tuhelj i Desinić.

Rally je otvorio župan KZŽ Željko Kolar koji je ujedno i poželio dobrodošlicu svim pristunim i istaknuo važnost ovog sportskog događaja za našu županiju, a isto tako pohvalio profeisonalnost kluba AK Delta sport. Dbrodošlicu natjecateljima i posjetiteljima poželjeli su i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, načelnica Općine Zagorska Sela Ksenija Krivec Jurak, načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, direktor rallya Željko Štefanić i predsjednik Odbora za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza Dragan Serden.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook