Prethodni članak
Sljedeći članak

Šplajt: „Park šuma Dubrava nadovezat će se na sve sadržaje koje Kumrovec trenutno nudi“

U tijeku je uređenje park šume Dubrava u Kumrovcu u koji bi trebali biti gotovi do kraja godine. Uređuje se edukacijska staza ukrašena kipovima likova iz bajki, dječja igrališta i klupice za odmor


Posjetili smo Kumrovec gdje su u tijeku radovi na uređenju park šume Dubrava. Novim projekt predviđeno je uređenje edukacijske staze kojom će mještani i posjetitelji moći prošetati u ugodnom prirodnom ambijentu.

– Ovo je jedna jako lijepa priča za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, koji će se moći prošetati ovom šumom. Uz stazu uredit će se i odmorišta gdje će biti klupice i sadržaji za djecu, a na vrhu šume bit će piknik zona u kojoj će se posjetitelji moći odmoriti i nešto pojesti i popiti. Imamo tu veliku prednost što je ta šuma smještena skoro u samom centru Kumrovca i nadovezati će se na sve sadržaje koje Kumrovec trenutno nudi i obogatiti ga svojim sadržajem – komentirao je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.


Likovi iz bajke
Staza će biti duga 800 metara i uz nju će biti postavljeni kipovi likova iz bajki nastali tijekom ovogodišnjeg djelovanja kiparske kolonije. – U suradnji s Inicijativom za razvoj Kumrovca u rujnu smo imali kiparsku koloniju, na kojoj su sudjelovali umjetnici iz Slovenije, Bosne i iz Hrvatske koji su svojim dobrovoljnim radom omogućili nastanak tih drvenih likova iz bajki. Mislim da će to biti jako zanimljivo, naročito djeci, ali i odraslima, da nešto o tome saznaju i pročitaju, a i da ih razvesele sami likovi u šumi – rekao je načelnik Šplajt.


Projekt vrijedan 500.000,00 kuna u cijelosti je financiran europskim sredstvima
Projekt je u cijelosti financiran sredstvima Europski unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj čija ukupna vrijednosti iznosi 500.000,00 kuna. Radove izvodi tvrtka Trgovina stolarija i usluge Florijan iz Radoboja.
– Izuzetno smo zadovoljni njihovom brzinom i kvalitetom i nadamo se da ćemo, ako nas vrijeme posluži, biti gotovi s radovima do konca ove, a najkasnije do kraja drugog mjeseca sljedeće godine. Uređenjem parka omogućit ćemo svakom posjetitelju Kumrovca, našim najmlađima, a i samim mještanima, jedan stvarno krasan doživljaj šume Dubrava, u kojoj će moći provoditi svoje slobodno vrijeme – zaključio je Šplajt.

Još članaka iz "Kumrovec"

Facebook